Strand savner trøkk på trening

Kapteinen er uenig i at spillerne har sviktet nylig avgått trener Knut Tørum.

• Ord for ord: Pressekonferansen i sin helhet finner du her

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Tidligere i dag sa Bjørn Hansen til Dagbladet.no at Rosenborgs spillergruppe har sviktet trener Knut Tørum. RBK-nestoren mener flere av spillerne langt fra er toppidrettsutøvere, og at spillernes kapasitet ikke samsvarer med prestasjonene i serien.

- Det får stå for hans regning. Spillerne har ikke en knapp som bare kan skrus på, det er ikke slik det fungerer. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke, sier kaptein Roar Strand til Dagbladet.no.

Strand håper på Sollied

Etter Knut Tørums avskjed som hovedtrener i Rosenborg, overtar tidligere Tørum-assistent Trond Henriksen ansvaret ut sesongen, sammen med Kåre Ingebrigtsen.

Som en mer permanent løsning har Trond Sollieds navn vært trukket frem. I dag melder ABC Nyheter at Gent-treneren blir værende i Belgia ut sesongen.

Synd for Rosenborg i så fall, for Sollied er ingen dårlig løsning, ifølge Strand.

- Rar opplevelse

Strand savner trøkk på trening

- Trond Sollied er et bra navn. Han har vel vært nevnt i flere omganger her oppe, så hvis klubben greier å få tak i ham, må de vel være fornøyd. Sollied har jo hatt suksess med andre klubber i Europa, sier han.

Etter gårsdagens bragd mot Valencia er det Knut Tørums avskjed som trener som har fått mest medieoppmerksomhet.

- Det har jo vært en rar opplevelse for spillerne å gå fra opplevelsen i går, til å ta farvel med Knut i garderoben i dag. Når man jobber sammen hver dag i to år knytter man bånd. Derfor var det en følelsesladet avskjed med Knut, sier han.

Håper på langsiktighet

RBK-veteranen, som spilte en glimrende kamp mot Valencia i går, håper Rosenborgs sportslige ledelse tenker noen år frem i tid når ny trener skal ansettes.

- Nå håper jeg vi får en mer langsiktig løsning. Vi må ha en trener som kan få det beste ut av spillerne, og som lager litt trøkk på treningsfeltet. Det har jeg savnet litt, sier Strand.

37-åringen vil ikke svare på hva slags innstilling spillerne hadde til avsettelsen av Knut Tørum som hovedtrener.

SAMMEN: Tidligere Rosenborg-trener Knut Tørum og Rosenborg-kaptein Roar Strand sammen på podiet i forkant av en Champions League-kamp. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SAMMEN: Tidligere Rosenborg-trener Knut Tørum og Rosenborg-kaptein Roar Strand sammen på podiet i forkant av en Champions League-kamp. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Strand savner trøkk på trening
SISTE TØRUM-KAMP: Roar Strand var en av mange Rosenborg-spillere som sto skikkelig fram i siste kamp under Knut Tørums ledelse.