Strand scoret ni mot Nederland

Norge slurvet, men vant med fem mål.

TOPPSCORER: Kjetil Strands ni scoringer reddet norsk seier på en svak dag mot Nederland i Haukelandshallen i kveld. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
TOPPSCORER: Kjetil Strands ni scoringer reddet norsk seier på en svak dag mot Nederland i Haukelandshallen i kveld. Foto: Marit Hommedal, ScanpixVis mer

|||
Norge overbeviste ikke, men gjorde jobben og vant til slutt komfortabelt 35-30 over Nederland i dagens EM-kvalifisering i håndball.

Nederland er ansett som det svakeste laget i Norges gruppe. Men til tross for en god norsk start, klarte aldri Robert Hedins gutter å rykke fra til en solid ledelse i Haukelandshallen.

Da Lars Erik Bjørnsen kontret inn 3-0 etter to minutter, så kampen allerede ut til å bli en formalitet for Norge. Men Nederland hentet seg tilbake gang på gang, Norge rotet bort en seksmålsledelse og til pause sto det 17-15.

- Vi begynte bra, men så slapp vi dem til og gjorde det for lett for dem. Vi lot oss presse bakover, og forsvaret var for dårlig, sa Hedin til TV 2.

Den andre omgangen startet som den første, med norsk dominans. Fem forskjellige spillere fikk fulltreff de første fire minuttene, og Norge ledet brått med sju mål.

Men så reduserte Nederland fire ganger og tok stadig inn på Norges forsprang utover i omgangen. Selv om ledelsen aldri var ordentlig truet, var det først da Kjetil Strand banket inn 33-29 drøye to minutter før slutt at nordmennene kunne senke skuldrene helt.

Kampen endte til slutt 35-30 i Norges favør. Resultatet er likevel ikke et særlig godt tegn før resten av kvalifiseringen. Trener Robert Hedin var ikke fornøyd med 30 baklengsmål mot Nederland på hjemmebane, men påpekte at Nederland er et bedre lag enn folk flest tror.

- De har en rekke Bundesliga-spillere, så da er man ikke dårlig. Men vi har et klart forbedringspotensial. I andre omgang var det angrepet som rotet det til, og vi slapp igjen inn for mange mål, til tross for at Ole Erevik sto en veldig god kamp i mål, sa svensken.

Tsjekkia og Hellas er øvrige lag i Norges gruppe. Søndag spiller Norge borte mot grekerne.

(NTB)