Strand stikker fra Tromsø

Seinest neste år.

(Dagbladet.no): Lars Iver Strand er ønsket av både Uwe Rösler i Viking og Tom Nordlies Lillestrøm.

I dag ble det klart at han uansett er tapt for Tromsø etter neste sesong. I en pressemelding skriver TIL at den midtbanespilleren ikke vil forlenge kontrakten som løper ut om ett år.

Dermed blir 24-åringen i TIL maks én sesong til, hvis ikke klubben selger landslagsspilleren innen den tid.

- Tiden er inne for å prøve nye utfordringer og jeg ønsker derfor ikke å binde meg til en kontrakt som løper utover 2008, sier Strand i pressemeldingen.

Strand slo gjennom sammen med Morten Gamst Pedersen i TIL. Han har vært i klubben siden 2001, da han kom fra Porsanger.

- Det har vært noen fine år i klubben og jeg har utviklet meg masse som spiller her. Nå er det på tide å prøve noe nytt. Jeg føler det er naturlig for meg i lys av mine ambisjoner, sier Strand.

TIL skriver i pressemeldingen at de har forståelse for Strands beslutning, og åpner for et salg i neste overgangsvindu, hvis ikke spilleren ombestemmer seg om ny avtale.

LANDSLAGSSPILLER: TIL ramser opp tre alternativer for Lars Iver Strand framover. Enten selges han i januar, blir ut neste sesong - eller han forlenger likevel kontrakten. Foto: Scanpix
LANDSLAGSSPILLER: TIL ramser opp tre alternativer for Lars Iver Strand framover. Enten selges han i januar, blir ut neste sesong - eller han forlenger likevel kontrakten. Foto: Scanpix Vis mer