Strand stjal showet

Norsk håndballs nye gullgutt ordnet TV-underholdningen torsdag. Kjetil Strand skjøt Romania av banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stavanger-gutten scoret ni ganger på en halv omgang før pause i EM-kvalifiseringen. Strand-showet inneholdt kraftfulle kontringer, harde skudd og seks mål på rad. I tillegg bidro han sterkt i sin offensive rolle i forsvaret.

- Det gikk på skinner i dag. Det var litt mer folk her, men ellers ser jeg ikke på denne kampen som noe spesielt. Jeg tenker på landskamper som alle andre håndballkamper, sa han til NTB.

Verdensklasse

Kjetil Strand er en scoringsmaskin også i Stavanger, og fikk beskjed av landslagstrener Gunnar Pettersen før kampen mot Romania om å gjøre det samme som for klubblaget. Nå må han tåle forventningspress i de neste kampene.

- Det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg skal gjøre mitt beste, men hvis jeg ikke lykkes, er det sikkert noen andre som gjør det, sa han.

Kjetil Strand har nå scoret 54 mål på 13 landskamper, og sikret seg scoringsrekorden i norsk herrehåndball lenge før sesongen er over.

- I dag var det verdensklasse over ham, sa Gunnar Pettersen.

I løpet av den lille tiden Kjetil Strand spilte i annen omgang gjorde han noen feil i angrep, men likevel startet kondisjonsfenomenet totalt sett året til toppkarakter. Han fikk sitt reale gjennombrudd internasjonalt, og om han selv vil, kan han bli vår neste proffeksport til Tyskland eller Spania.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer