Strand ute i tre uker

RBKs Roar Strand spiller neppe fotball før i oktober. Les siste om tippeligarunden!

Etter undersøkelser på Rosenborg-klinikken i går ble det klart at indreløperen i verste fall må holde seg borte fra fotball i fem uker.

- Det var ikke det jeg trengte nå. Det er en veldig kraftig strekk i låret. Jeg skulle prøve å trene lett i dag, men greide nesten ikke å strekke ut foten, sier en skuffet Roar Strand til Dagbladet.

- Hogg til

Skaden oppsto da han varmet opp før kampen mot Portugal på Ullevaal onsdag kveld.

- Jeg kjente meg fin, og frisk og rask i kroppen. Så skulle jeg dra skikkelig til på siste spurten under oppvarminga, og da hogg det bare skikkelig til i låret, sukker Strand.

Han håper at han skal klare å bli frisk i løpet av tre uker.

- Det er et mål. Jeg har hatt lignende skader før, men aldri så kraftig som dette. Det er kjedelig, særlig nå som jeg nærmet meg toppformen igjen, sier Strand.

Dermed tårner skadeproblemene seg opp for Åge Hareide, som i tillegg til Strand har Erik Hoftun og Torjus Hansén ute med skader foran morgendagens dyst mot Odd.

Solli inn

Der blir det i alle fall et gjensyn med gamle lagkamerater for Jan Gunnar Solli. Telemarkingen erstatter Strand på midtbanen.

- Det eneste positive med Roars skade er at vi får testa ut Jan Gunnar skikkelig. Men han er fortsatt ingen fullgod erstatter for Roar Strand. Solli mangler fortsatt litt på å bli en fullblods RBK-spiller, sier Hareide til Dagbladet.

Han synes likevel Solli greide seg godt da han slapp til på A-landslaget.

 • SISTE OM TIPPELIGARUNDEN:

  Lørdag (16.00):

  Rosenborg - Odd Grenland


  Rosenborg: Roar Strand og Erik Hoftun står over grunnet skader. Jan Gunnar Solli erstatter Strand, mens Christer Basma trolig spiller sammen med Vidar Riseth i midtforsvaret.

  Odd Grenland: Ronny Deila og Edwin van Ankeren er ute med skader. Morten Fevang og Alexander Aas tilbake etter karantener.

  Søndag (16.00):

  Bryne - Stabæk


  Bryne: Roger Nilsen, Kenneth Giske og Trond Bjørnsen ute med skader.

  Stabæk: Tryggvi Gudmundsson viser fremgang etter sitt tretthetsbrudd i foten og skal trene med ball igjen neste uke. Resten av troppen er disponibel.

  Tromsø - Molde


  Tromsø: Svein Morten Johansen sliter fortsatt med en betennelse i hofta, mens Ole Talberg soner karantene for gule kort. Jonas Johansen og Kevin Harmse er opptatt med henholdsvis G18-landslage t og Canadas U21-landslag.

  Molde: Bjarni Thorsteinsson tilbake etter skade. Petter Chr. Singsaas og Trond Strand soner begge karantener for gule kort.

  Vålerenga - Bodø/Glimt


  Vålerenga: Kjetil Rekdal og David Hanssen soner karantene for gule kort. Ardian Gashi skadet seg på U21-landslaget sist uke, men er i trening og virker kampklar.

  Bodø/Glimt: Runar Berg, André Hanssen og Trond Fredrik Ludvigsen soner karantene. de to førstnevnte for gule kort, Ludvigsen for rødt. Stig Johansen sliter fortsatt med en vond fot etter stempling og står over.

  Aalesund - Sogndal


  Aalesund: Paulo dos Santos og Christian Steen soner begge karantene for røde kort. Joakim R. Austnes skadet og ute resten av sesongen.

  Sogndal: Ousman Nyan tilbake etter skade og aktuell fra start. Rune Buer Johansen og Christian Kalvenes skadet. Tommy Øren har ennå ikke kastet krykkene.

  Kl. 18.00:

  Viking - Lyn


  Viking: Bjørn Dahl og Kristian Sørli står over grunnet karantener. Alexander Gabrielsen og André Danielsen opptatt med G18-landslaget.

  Lyn: Per Egil Swift og Thomas Lagerlöf er høyst usikre og spiller trolig ikke grunnet skader. Jan Derek Sørensen er tilbake etter sykmelding og kampklar.

  Mandag (19.00):

  Brann - Lillestrøm


  (NTB)

<B>SKADESKUTT:</B> Erik Hoftun, Vidar Riseth og Roar Strand sliter alle med skader.