Strand vurderte å droppe landslaget

CARDIFF (Dagbladet.no): Formspilleren Roar Strand har hatt familieråd angående framtida på landslaget. Strand vurderte å si nei til videre landslagsspill. Men: - Jeg har fått klarsignal hjemmefra - og fortsetter på landslaget, sier Strand til Dagbladet.no.

Rosenborg-kollegaene Ørjan Berg og Jan Derek Sørensen bestemte seg begge for å prioritere familie foran landslagsspill tidligere i høst. Roar Strand var nær ved å ta samme beslutning.

- Jeg har snakket litt med Nils Johan (Semb) og mye med familien. Jeg har fått klarsignal hjemmefra og fortsetter på landslaget. Men jeg er i tilsvarende situasjon som Ørjan og Jan Derek, sier Strand.

- Seks hektiske år

Strand har vært en av Rosenborgs beste spillere i Champions League denne høsten. Sportslig suksess var tungtveiende for avgjørelsen om videre landslagsspill.

- Så lenge det går såpass bra sportslig er det ekstra motiverende å fortsette, men de hjemme var også med på avgjørelsen. Det har vært veldig hektisk de siste seks årene med landslagsspill og mange kamper for Rosenborg i serien og i Champions League, sier Strand.

Venstre kant

Roar Strand spilte på venstre midtbane da landslaget trente formasjoner i går. Nils Johan Semb rulerte på spillerne i andre posisjoner, men Strand var fast inventar på venstrekanten. Sjøl er han ikke helt sikker på om han spiller fra start på lørdag.

- Jeg er et alternativ, sier Strand.

- Er du i ditt livs form?

- Nei, det tror jeg ikke. Men det har gått veldig bra i det siste spesielt i kampen mot Helsingborg. Også i kampen mot Paris St. Germain synes jeg det gikk bra. Mot Bayern ble jeg jobbende veldig mye defensivt, sier Strand.

Kjent rolle

På klubblaget spiller Strand på venstre sida i en mer offensiv rolle. Tilpasning til venstrekant på landslaget er ikke vrient.

- I Rosenborg spiller vi også 4-5-1 på bortebane så det blir ikke så stor forskjell. I Rosenborg holder vi ballen mye mer i laget. Det er nok den største forskjellen, sier Strand.

MER FOR NORGE: Roar Strand vurderte å droppe landslagsfotball til fordel for familien. Nå har han bestemt seg for å satse videre for Semb og nasjonen.