TØFF TID: Stefan Strandberg er på plass i Sandvika utenfor Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TØFF TID: Stefan Strandberg er på plass i Sandvika utenfor Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Strandberg: - Det har vært et helvete. Broren min fikk kreft

Snakker ut om den tøffe tida.

SANDVIKA (Dagbladet): Trener Per-Mathias Høgmo samlet i ettermiddag fotballandslaget i Sandvika utenfor Oslo. Laget forbereder privatlandskamp mot Hviterussland onsdag og VM-kvalifisering mot Tyskland søndag.

For én av spillerne - Stefan Strandberg (26) - har det vært et ekstra tøft år. Rett før helga ble det kjent at midtstopperen går på utlån fra Krasnodar i Russland til Hannover i Tyskland. Klubben spiller i 2. Bundesliga.

- Selvfølgelig gjør jeg det fordi det er bra sportslig. Det er det i Krasnodar også. Men jeg fikk en tung beskjed i fjor høst. Broren min hadde fått kreft. Jeg hadde lyst til å komme nærmere ham, forteller Strandberg til Dagbladet.

- Jeg fikk noen flotte tilbud på slutten av overgangsvinduet. Mange klubber var aktuelle. Men når jeg satte sammen alle parameter, var det Hannover som passet best.

Åpen

Strandberg har bestemt for å være åpen om brorens kreftsykdom, leukemi. Litt lettere er det også i dag fordi det ser ut til å gå framover.

- Vi var på en sjekk på Rikshospitalet i formiddag. Vi fikk svar for en halv time siden og prøvene så bra ut. Men det har vært et helvetes år. Det var så nærme som det var mulig å komme uten at det gikk helt galt.

KJÆRESTER: Stefan Strandberg har vært kjæreste med håndballspilleren Nora Mørk i flere år. Foto: Bjørn Langsem
KJÆRESTER: Stefan Strandberg har vært kjæreste med håndballspilleren Nora Mørk i flere år. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Strandberg fortsetter:

- Det har vært noen tøffe tak. Men han har kjempet som en helt. Han har vært ekstremt syk lenge. Nå går det heldigvis bedre. Det er det viktigste. Å bo i Tyskland gjør det lettere å komme hjem og støtte ham. Du må ha flere dager fri for å kunne gjøre det. Hvis jeg får fri en dag i Hannover, kan jeg dra hjem og være der for ham. Du kan ikke kjempe kampen for ham, men du kan støtte ham. Da er det vanskelig å sitte i Russland.

- Ser bra ut

- Hvordan ser du på Hannover sportslig sett?

- De har lagt fram sine planer i det vide og brede for meg. Det ser bra ut. Jeg snakket med Moa som har spilt i Hannover tidligere. Det er en stor klubb i Tyskland som hadde en dårlig sesong i fjor. Men de har klare ambisjoner om å rykke opp igjen. Det passer meg fint, sier Strandberg, som har en fortid i Rosenborg og Vålerenga.

Ved å spille for Hannover er han også nærmere kjæresten, håndballspilleren Nora Mørk, som spiller i ungarske Györ.

Kampen mot Tyskland søndag er den viktigste siden Norge røk ut av EM-playoffen mot Ungarn i fjor høst.