Strandberg ble benådet av «Perry» etter møte i dag

Strandberg kom med sin versjon til RBK-treneren først i dag.

SPILLEKLAR: RBK-spiller Stefan Strandberg ble tatt inn i varmen igjen på Lerkendal etter et lengre og personlig møte med trener Per Joar Hansen. Dermed er han aktuell for RBK-spill igjen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
SPILLEKLAR: RBK-spiller Stefan Strandberg ble tatt inn i varmen igjen på Lerkendal etter et lengre og personlig møte med trener Per Joar Hansen. Dermed er han aktuell for RBK-spill igjen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drøye to uker etter at han nektet å spille kampen mot LSK på Lerkendal 9. juni, så trappet RBK-midtstopper Stefan Strandberg opp på kontoret til trener Per Joar Hansen i dag for å gi sin forklaring på hendelsen som vakte stor oppsikt i fotball-Norge.

- Vi hadde en lengre prat, og i møtet kom han med opplysninger som for meg var nye. Dette er opplysninger av en art som setter hans valg om ikke å spille mot LSK i et helt nytt lys, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

- Måtte modnes Han ønsker ikke å fortelle hva som lå bak Strandbergs oppsiktsvekkende valg, utover å si at det dreier seg om «personlige grunner».

- Det er over to uker siden Stefan Strandberg nektet å spille for Rosenborg. Hvorfor har du fått hans fulle forklaring først i dag?

- Det kan vel egentlig bare Stefan svare ordentlig på, men det kan være flere årsaker til det. Jeg tror blant annet at dette har vært viktig å modnes litt for hans del, før han ville si så mye om det. Det er ikke alt som er like lett å snakke om, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Inn i varmen Etter møtet mellom Strandberg og Per Joar Hansen, så besluttet treneren å ta spilleren inn i varmen igjen, så fra i dag konkurrerer Strandberg på lik linje med de andre RBKL-spillerne om en plass i startelleveren.

Per Joar Hansen bekrefter overfor Dagbladet at Strandberg er aktuell for spill i den neste RBK-kampen, hjemme mot Haugesund 7. juli.

- Ut fra hans redegjørelse, så er episoden nå glemt. Vi må klare å legge ting bak oss og gå videre når det kommer opplysninger som setter handlingen i et annet lys. Men ja, Stefan er aktuell mot Haugesund. Men det blir ikke lett å konkurrere seg inn på laget igjen, for Jørgen Skjelvik har gjort det veldig bra i de to tippeligakampene han har spilt, sier Per Joar Hansen.

- Stefan må virkelig vise at han ønsker å spille, for konkurransen om midtstopperplassene er tøff nå. Jørgen har noen ekstremt spennende kvaliteter; han har enorm fart og er god på å lese spillet.

- Klinkende klart - RBK sa etter det første møtet med Strandberg etter spillenekten at dere nå ville jobbe aktivt for å selge han i sommer. Gjelder det fortsatt?

- Jeg tror at alle som spiller i Tippeligaen har en drøm om å spille i en av de store ligaene,  men det som er klinkende klart er at alle som spiller for Rosenborg må være motiverte for å spille for og være i Rosenborg. Det gjelder også for Stefan Strandberg.

- Men så er det slik at dersom man gjør sakene sine bra, så får andre alltids øynene opp for deg. Sånn er livet som fotballspiller. Jeg forholder meg til at han er i Rosenborg nå, og resten bruker jeg ikke så mye energi på, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Gir ikke opp gullet Fra sin fjerdeplass har Rosenborg sju poeng opp til serieleder Molde, men tabelltoer Strøsmgodset er bare ett poeng foran. Det er like fullt gullet som fortsatt er ambisjonen i Trondheim.

- Det er bare spilt 13 seriekamper så langt, og dersom man ser på fjorårssesongen, så var vi en stund fem poeng bak før vi plutselig var tre poeng foran, så mye kan skje. Vi er tross alt ikke halvveis ennå, og de to siste kampene før ferien (3-1 mot LSK og 4-2 mot Start) var store steg i riktig retning for oss.

- Nå er vi i ferd med å få flere tilbake fra skade også, og med en fulltallig tropp, så håper vi på en god høst, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

 

GODTOK FORKLARING: RBK-trener Per Joar Hansen godtok forklaringen han fikk fra Stefan Strandberg i dag. Foto: NTB Scanpix
GODTOK FORKLARING: RBK-trener Per Joar Hansen godtok forklaringen han fikk fra Stefan Strandberg i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer