PAR: Stefan Strandberg og Nora Mørk har vært kjærester i mange år. De dyrker hver sin toppidrettskarriere.  Foto: Bjørn Langsem 
PAR: Stefan Strandberg og Nora Mørk har vært kjærester i mange år. De dyrker hver sin toppidrettskarriere.  Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Strandberg bygges opp som stjerne i Tyskland: - Han elsker en OL-helt

Forventninger i Hannover.

* Norge - Hviterussland, privatlandskamp, på MAX klokka 19.30

SANDVIKA (Dagbladet): Tyske aviser bruker foreløpig ikke veldig stor spalteplass på Norge før kampen i VM-kvalifiseringen søndag. Fokuset er kaptein Bastian Schweinsteiger (32), som spiller sin 121. og siste landskamp mot Finland i kveld.

Derimot er det en viss interesse for Stefan Strandberg (26). I forrige uke ble det kjent at han lånes ut fra Krasnodar i Russland til Hannover i Tyskland. Klubben rykket ned fra Bundesliga forrige sesong - sliter med såret stolthet - og er desperate etter å komme opp igjen.

Nå kan Strandberg være den granittblokka i midtforsvaret klubben søker etter.

- Strandberg elsker en OL-helt, skriver storavisa Bild og fokuserer på forholdet til håndballspilleren Nora Mørk.

- Strandberg og hans skjønne Nora får nå se hverandre oftere. Mørk spiller i Györ i Ungarn. Det er «bare» 700 kilometer fra Hannover. Til Krasnodar er det 2000 kilometer, skriver Bild.

Hannover-toppen Martin Bader følger opp:

- At de kommer nærmere hverandre, er jo fint. Men det har ikke hatt noe å si for samtalene. Nora og Stefan har en avtale: «Du har bare én karriere.» Seinere får de nok av tid til hverandre.

Fossum-intervju

I dagens utgave har Bild et stort intervju med Iver Fossum (20). Han gikk fra Strømsgodset til Hannover ved nyttår.

I OVERSKRIFTENE: Storavisa Bild trykker et intervju med den norske Hannover-spilleren Iver Fossum i dag. - Strandberg er en stor spiller, sier han. 
I OVERSKRIFTENE: Storavisa Bild trykker et intervju med den norske Hannover-spilleren Iver Fossum i dag. - Strandberg er en stor spiller, sier han.  Vis mer

- Strandberg er stor spiller. Det gleder meg at vi med Stefan får en nordmann nummer to i klubben. Han vil raskt kunne integrere seg i laget, sier Fossum.

Avisa spør videre om det er en fordel eller ulempe å spille for en klubb i 2. Bundesliga med tanke på landslaget.

- For min karriere er det en fordel. Trenerne kjenner klubben, og det er bra for meg. Flere landslagsspillere er i ligaer på nivå to.

På spørsmål om Norge kan vinne mot Tyskland svarer Fossum:

- Selvfølgelig. Vi har et godt lag. Og i fotball er alt mulig.

Vil følge med

Tyskland-Finland spilles på Borussia-Park i Mönchengladbach klokka 20.30 i kveld. En time tidligere starter privatlandskampen mellom Norge og Hviterussland på Ullevaal.

Kampen i Mönchengladbach vil bli fulgt nøye av det norske trenerteamet for å se hvor tyskerne står før søndagens møte.

Til Dagbladet forteller Strandberg at det var flere momenter som gjorde at han velger å gå til Hannover. Først og fremst handler det om å komme nærmere storebroren som fikk beskjed om at han hadde kreft i fjor høst.

- Jeg kan ikke kjempe kampen for ham. Men jeg kan støtte ham og være der for ham, sier Strandberg.

- Hannover har dessuten klare ambisjoner om å rykke opp. Det passer meg godt.

MAGISK ØYEBLIKK: Stefan Strandberg befinner seg mer enn gjerne på sidelinja når Nora Mørk spiller avgjørende kamper for Norge. Men det er ikke alltid tida strekker til. Foto: Bjørn Langsem
MAGISK ØYEBLIKK: Stefan Strandberg befinner seg mer enn gjerne på sidelinja når Nora Mørk spiller avgjørende kamper for Norge. Men det er ikke alltid tida strekker til. Foto: Bjørn Langsem Vis mer