Strandberg fraktet ut på båre etter hodesmell

Mister Mjøndalen-kampen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Både Stefan Strandberg og Pål Andre Helland gikk ut med skader i 2. omgang mot Lillestrøm. Verst gikk det ut over Strandberg som ble båret av banen med hjernerystelse.

- Ja, det er nok det vi karakteriserer som en lett hjernerystelse og da er han nok ikke med mot Mjøndalen. Så får vi bruke rutinene våre de neste dagene til å se om han bli klar igjen til 16. mai, sier Haakon Schwabe i Rosenborgs medisinske apparat.

Det kunne imidlertid gått enda verre da Strandberg skallet hode mot hode med Fred Friday.

- Ut fra bildene ser det ikke ut som Stefan var borte i fallet. Han rørte på seg hele tiden og svarer bra for seg nå etter kampen. Men han er litt omtåket, sier Schwabe.

Skjelvik inn Rosenborg har nå både Tore Reginiussen og Stefan Strandberg ute med skader, duoen som startet sesongen som stoppere sammen.

- Men vi har Jørgen Skjelvik  å sette inn mot Mjøndalen, så det er jeg ikke redd for. Og så har vi jo Søderlund i bakhånd, vi får hente han ned fra spissplassen hvis det blir nødvendig, smiler RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Han vil nok imidlertid helst beholde eliteseriens suverene toppscorer fremme som spydspiss. Ni mål har Søderlund scoret så langt, og enda flere kunne det vært med litt bedre uttelling. Mot Lillestrøm burde han i hvert fall scoret ett til.

- Ja, jeg burde nok det. Men det ble to, og jeg får være fornøyd med det, smiler Alexander Søderlund.

- Ga meg på topp Pål Andre Helland ser imidlertid ut til å kunne rekke tirsdagens kamp. Han gikk ut fem minutter etter hvilen med det som ikke skal være en strekk, men mer en krampe i låret.

- Jeg kjente det litt bak i låret og valgte å gå av med en gang. Det kunne blitt verre om jeg hadde fortsatt å spille, sier Helland. Han har veldig lyst å spille både mot Mjøndalen tirsdag, og ikke minst hjemmekampen 16. mai mot Sandefjord.

- Ja, da er det både jul og nyttårsaften samtidig på et Lerkendal uten tomme seter, så klart jeg vil spille da. Nå var jeg lur og gikk av tidlig. Jeg hadde jo hatt både målgivende og scoring, så jeg valgte å gi meg på topp, sier Pål Andre Helland.