IRRITERT: Stefan Strandberg mener det er en negativ spiral rundt det norske landslaget. Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: Stefan Strandberg mener det er en negativ spiral rundt det norske landslaget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norge - San Marino 4-1

Strandberg irritert foran TV-reporter: - Nå må dere slutte

Likte ikke kritiske spørsmål. 

Norge - San Marino 4-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge reddet æren så vidt på Ullevaal tirsdag kveld etter 4-1-seieren over San Marino. Men fram til det 77. minutt så den sportslige katastrofen ut til å inntreffe.

San Marino hadde hentet igjen Norges ledelse, det sto 1-1. Tre scoringer av Adama Diomande, Martin Samuelsen og Joshua King de siste 13 minuttene rettet opp inntrykket.

Etterpå ble midtstopper Stefan Strandberg intervjuet på TV-kanalen Max, som viste kampen. På kritiske spørsmål fra intervjuer Susanne Wergeland - om at perioder i kampen ikke var bra - ble Strandberg til slutt irritert.

- Nå må dere slutte. I dag vinner vi 4-1. Hva skal vi gjøre? Vi vinner. Vi gjør ikke noen bra prestasjon. Men uansett får vi tre poeng. Det er det viktigste, sa han.

GLADE - TIL SLUTT: Martin Samuelsen kom inn og bidro til å snu kampen for Norge. Her blir han gratulert av keeper Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn Langsem 
GLADE - TIL SLUTT: Martin Samuelsen kom inn og bidro til å snu kampen for Norge. Her blir han gratulert av keeper Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn Langsem  Vis mer

- De første 70 minuttene har vi én avslutning på mål. Hva synes du ikke er bra der? spurte Wergeland.

- De ligger med alle inne i egen boks. Vi sliter med å skape sjanser. Vi har noen, men ikke mange nok. Det er dårlig av oss. Men likevel vinner vi 4-1.

Strandberg fortsatte:

- Uansett hva vi gjør nå, hadde det blitt negativt fra dere uansett. Det er vi forberedt på. Det er en negativ spiral rundt oss. Hadde vi vunnet 6-0 eller 7-0, så hadde det sikkert vært noe galt da også. Vi vet at det ikke var noen topp prestasjon i dag heller. Det er vi fullt klar over. Og så får dere skrive hva dere vil.

Prestasjonen mot San Marino kom tre dager etter den elendige kampen mot Aserbajdsjan. Flere av spillerne har vært kritiske til pressen de siste dagene.

På en pressekonferanse seint tirsdag kveld sa trener Per-Mathias Høgmo:

- Prestasjonen i starten av kampen var ujevn. Vi var opptatt av å mørne dem. Vi ville vende spillet mye, slik at de måtte forflytte seg sidelengs. Å gi bort et mål var utilgivelig. Men det var viktig å få noen positive opplevelser. Det har vært mye trykk på spillere og lag. Dette kommer til å gi en boost mot Tsjekkia borte, erklærte Høgmo.