Strandberg og Lunna reddet Rosenborg

Sørget for seier mot Odd.

LERKENDAL (Dagbladet):  Stefan Strandberg trengte bare 3,18 minutter av sin eliteseriedebut for året på å score mål. Etterpå stengte forsvarssjefen bakover - med meget god hjelp fra keeper Alexander Lund Hansen.
Lund Hansen hadde en stor redning i starten av 2. omgang.

Og ikke minst da han to ganger reddet i det 84. minutt. Først straffesparket fra Elbasan Rashani, deretter med et tigersprang returen fra samme mann.

Lund Hansen er egentlig reservekeeper, men ble kastet inn i det rett før seriestart da Daniel Örlund ble skadet. Deretter har han stått meget bra i mål.

Stefan Strandberg fikk på sin side sin debut i årets eliteserie etter å ha vært skadet i oppkjøringen. Men han ble akkurat klar til kampen mot Odd, og løp rett til fysio Haakon Schwabe for å feire sin scoring.

Målet kom etter at John Chibuike ble felt og Morten Gamst Pedersen slo en meget god dødball inn i feltet. På bortre stolpe kom Strandberg og brukte muskler til å kjempe ballen i mål.

Stopperparet tilbake Deretter handlet det meste om å holde nullen. Rosenborg fikk endelig satt forsvaret med sitt beste stopperpar på plass i Stefan Strandberg og Tore Reginiussen. Det gjorde at Frode Johnsen og resten av Odd i første omgang ikke kom til mer enn halvsjanser og langskudd.

Etter at Rosenborg hadde åpnet forrykende i årets andre hjemmekamp roet det seg imidlertid betraktelig etter de ti første minuttene. Fremover var samhandlingen for dårlig, og Odd fikk komme inn i kampen — dog uten å skape all verden foran Alexander Lund Hansen.

Starten av 2. omgang var jevn, men etter seks minutter fikk Bentley en kjempemulighet etter pingpong i feltet. Med hodet satte han Alexander Lund Hansen på en skikkelig prøve, og RBKs sisteskanse fikk så vidt slått til corner.

RBK nesten uten sjanser Odd fortsatte å ha mye ball. Laget holdt god bredde, var flink til å vende spillet og kom stadig til nestenmuligheter.

Rosenborg holdt imidlertid stand og klarte for første gang siden februar å holde nullen i en hel kamp.

Endelig Bille-mål Det var imidlertid bare så vidt. Sjansene til Odd ble bare større og større, men iherdig innsats og en strålende keeper reddet altså de tre poengene.

Fremover var det imidlertid ikke mye å skryte av. Spiss Nicki Bille Nielsen jobber fortsatt hardt, men slet tungt med å komme til sjanser — helt til godt inn i overtiden. Da satt den endelig da han fikk en strålende ball i bakrom fra Morten Gamst Pedersen. Alene med keeper skrudde dansken ballen i mål.

SCORET ENDELIG: Nicki Bille Nielsen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET ENDELIG: Nicki Bille Nielsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
HER SITTER DEN: Stefan Strandberg trengte 3,18 minutter av sin tippeligadebut for året på å score.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HER SITTER DEN: Stefan Strandberg trengte 3,18 minutter av sin tippeligadebut for året på å score. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer