KJÆRESTER:  Stefan Strandberg og Nora Mørk hilser på hverandre under en kamp i Budapest for to år siden. Foto: Bjørn Langsem
KJÆRESTER: Stefan Strandberg og Nora Mørk hilser på hverandre under en kamp i Budapest for to år siden. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Strandberg om kjæresten Nora: - Denne byen kan hun ikke spille håndball i

Elsker Italia og Milano.

Belgia - Norge, på MAX klokka 18.00

BRUSSEL (Dagbladet): Fotballandslagets midtstopper Stefan Strandberg (25) trives i den russiske toppklubben Krasnodar. Samtidig har det vært klart lenge at Strandbergs mangeårig kjæreste - Nora Mørk (25) - bytter klubb fra Larvik til ungarske Györ kommende sesong. Dermed må de to fortsatt være i et avstandsforhold.

Over en prat i Brussel - før treningskampen mot Belgia klokka 18.00 i kveld - legger Strandberg ikke skjul på at den ultimate byen ville vært den som både har et topplag i fotball og topplag i håndball. Men hvor i verden finner du denne? Og som i tillegg ønsker henholdsvis Strandberg og Mørk?

- Drømmestedet for meg er en by hun ikke kan spille håndball i. Jeg har alltid hatt forkjærlighet for Italia og er Milan-fan på min hals, forteller Strandberg med et smil.

Han innrømmer at den russiske håndballklubben Rostov var en del av diskusjonen før Nora bestemte seg for Györ.

Les også: Følsomt for pappa Sørloth

- Må styre selv - Jeg legger meg ikke borti hva hun skal gjøre. Selvfølgelig snakker vi sammen i forhold til oss to. Men håndballkarrieren må hun styre selv. I mine øyne er hun verdens desidert beste håndballspiller. Siden hun var skadet og gjennomgikk alle operasjoner da jeg traff henne for mange år siden, har hun vært helt fantastisk.

Strandberg fortsetter:

- Nå kommer hun til det beste laget. Selv om de tapte finalen i Champions League (mot CSM Bucuresti, journ. anm.), er det ingen tvil om at Györ er det beste laget. Dette kommer til å passe henne som hånd i hanske. Det er dette hun er ute etter - å vinne mest mulig.

- Men ville ikke Rostov vært helt ideelt, med tanke på nærheten til Krasnodar?

- Det var snakk om det. Absolutt. De holder på å bygge et storlag der. Men det kom nok litt for tidlig. De er ikke helt oppe på Györ-nivå ennå.

STJERNE: Stefan Strandberg mener kjæresten Nora Mørk er verdens desidert beste håndballspiller. Foto: Bjørn Langsem
STJERNE: Stefan Strandberg mener kjæresten Nora Mørk er verdens desidert beste håndballspiller. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Midtstopperen fortsetter:

- Vi får se hva framtida bringer - om vi kommer til samme land, samme by, samme klubb. Vi håper at vi skal få det til. Hvis vi ikke, får vi det til å fungere uansett.

Les også: Samuelsens forbilde døde

Skadeplaget Strandberg har seks A-landskamper for Norge. Han håper å slippe til på King Baudouin Stadium i kveld - tidligere Heysel stadion, der 39 fotballsupportere døde i 1985. Han har vært skadeplaget og var blant annet på rehabilitering i Tyskland. Etterpå dro han og Nora på en liten tur til Marbella.

I kveld vil mye trolig handle om forsvarsspill. Belgia ligger som nummer to på FIFA-rankingen og er ute etter en god opplevelse før EM-sluttspillet i Frankrike. En komfortabel seier over Norge - i kombinasjon med overbevisende spill - er det som skal til for å gi selvtillit.

Strandberg har fireårskontrakt med Krasnodar. Laget kom på fjerdeplass i den russiske toppserien. CSKA Moskva vant.

Les også: Belgiske aviser med krisefokus

FORBEREDER BELGIA-KAMP: Stefan Strandberg og Valon Berisha. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORBEREDER BELGIA-KAMP: Stefan Strandberg og Valon Berisha. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer