Strandberg skal bygge opp Østbø etter missen i sluttsekundene

Kapteinen vil ta ansvar.

TAR ANSVAR: Stefan Strandberg vil sammen med resten av laget ta ansvar for at Østbø ikke vil grave seg ned etter bommen som kostet Norge gruppeseieren i sluttsekundene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TAR ANSVAR: Stefan Strandberg vil sammen med resten av laget ta ansvar for at Østbø ikke vil grave seg ned etter bommen som kostet Norge gruppeseieren i sluttsekundene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Stefan Strandberg og de andre U21-gutta ville ikke bebreide Arild Østbø etter overtidsglippen som ga Italia 1-1 og gruppeseieren tirsdag.

 - Det er sånn som skjer. Absolutt alle spillere ute på banen i løpet av en kamp. Arild er en fantastisk keeper som reddet oss tidligere i kampen. Hadde det ikke vært for de redningene, hadde vi fort tapt kampen, sa Strandberg til NTB.

Han lover å støtte Strømmen-keeperen.

- Selvfølgelig skal vi hjelpe og bygge opp Arild, sa Rosenborg-stopperen.

Strandberg ordnet og scoret på straffe etter 90 minutter.

- Jeg har ikke sett det på nytt, men for meg virket det som soleklar straffe. Han holdt meg på flere cornere på rad. Det var bra at dommeren så det. Jeg var ganske sikker på å score. Jeg var glad for målet, men jeg viste at det ville bli tøft på overtid. For Italia hadde oss under press, sa Strandberg.

I lørdagens EM-semifinale venter Spania eller Nederland.

- Før turneringen hadde jeg sagt Nederland, men de har vært fantastiske hittil i EM. Det er umulig å si. Det er sagt om to av verdens beste lag. Uansett hvem det blir, så vil det andre laget være store favoritter mot oss, sa lyngdølen. (©NTB)