Strandbergs agent bekrefter utenlandsk interesse

Forberedt på salg.

 IMPONERTE:  Stefan Strandberg sto fram som en av Norges beste spillere under U21-EM i Israel. Nå kan Rosenborg-spilleren forsvinne til utlandet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IMPONERTE: Stefan Strandberg sto fram som en av Norges beste spillere under U21-EM i Israel. Nå kan Rosenborg-spilleren forsvinne til utlandet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Stefan Strandberg leverte kjempespill for Norge under U21-EM i Israel. Lyngdølens gode spill har blitt lagt merke til. UEFA har tatt han ut i sin All Star-tropp sammen med stjerner som Isco og Manchester United-aktuelle Thiago Alcantara. Moldes Ørjan Håskjold Nyland fikk også en plass i 23-mannstroppen.

- Det er en fin liste å stå på. Det er mange gode navn. Veldig hyggelig å bli lagt merke til på denne måten, sier Stefan Strandberg.

Henvendelser til agent
22-åringen har fått hvilt ut etter bronsjefesten i Israel og klar til kamp i kveld når serieleder Strømsgodset gjester Lerkendal. Men hvor lenge Tippeligaen er hovedfokuset til Strandberg er uvisst.

Spillerens agent Andreas Ekker bekrefter overfor Dagbladet at flere utenlandske klubber har vist interesse for midtstopperen.

- Det har vært henvendelser. Fra hvilket klubber kan jeg ikke si noe om, forteller Ekker.

Foreløpig har ikke Rosenborg mottatt noen konkrete bud på midtstopperen. Sportssef Erik Hoftun er forberedt på at det kan komme allerede i sommer.

- Stefan sto fram som en ledertype i EM og ble lagt merke til. Et eventuelt salg tar vi ikke stilling til før det kommer et bud, sier Erik Hoftun.

Han tror ikke at at alle Tippeligaspillerne som var med i EM, vil forsvinne til utlandet. Men han ser at Strandberg er en av de heteste kandidatene.

Kan reise i sommer
Norges U21-kaptein har aldri lagt skjul på at han ønsker seg utenlands.

- Det haster ikke. Jeg har det bra i Rosenborg, og kommer ikke til å hoppe på det første som kommer. Skal jeg reise må tilbudet være det rette. Men å komme meg utenlands er et mål for meg.

 AVVENTER:  Sportssjef Erik Hoftun. Foto: Ole Morten Melgård
AVVENTER: Sportssjef Erik Hoftun. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Selv om hans agent Ekker har mottatt henvendelser, har Strandberg selv bedt om ikke å få vite om det.

- Jeg vil ikke høre noe før det virkelig er konkret, og klubbene har blitt enige.

Strandbergs navn sto på lista til flere speidere i Israel. Og i følge Ekker var navnet hans markert allerede før mesterskapet i Israel.

- Mange har notert seg hva han har gjort tidligere. Han har gjort sakene sine bra i EM-kvalikken og i Tippeligaen. Interessen har selvfølgelig økt etter EM og.

At Strandberg fikk en plass i All Star-troppen fra mesterskapet tror han ikke har all verden av betydning.

- Det er en fin fjær i hatten for Stefan. Han er en vinnertype som alle lag trenger.

 SCORET:   Stefan Strandberg scoret Norges mål på straffe da Norge spilte 1-1 mot Italia. Foto: Scanpix / Ariel Schalit.
SCORET: Stefan Strandberg scoret Norges mål på straffe da Norge spilte 1-1 mot Italia. Foto: Scanpix / Ariel Schalit. Vis mer