Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Strandberg mistet broren

Strandbergs helvete: - Kan aldri føle skikkelig lykke igjen

- Går ikke an å finne et ord for hvor jeg har vært.

BRUTALT: Stefan Strandberg har vært gjennom et år han har vanskeligheter med å sette ord på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRUTALT: Stefan Strandberg har vært gjennom et år han har vanskeligheter med å sette ord på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Tidligere Vålerenga- og Rosenborg-spiller Stefan Strandberg (27) har vært gjennom det verste året i sitt liv. For ei tid tilbake døde broren. I tillegg har han vært gjennom seks operasjoner i akilleshælene.

Midtstopperen gikk fra Rosenborg til den russiske klubben Krasnodar i 2015. Han har ikke spilt fotball på langt over et år, og ble sist registrert med kamp 3. februar 2017. Da var han utlånt til Hannover i Tyskland.

- Som fotballspiller er det drit kjedelig å bli skadet. Man føler verden raser sammen. Så opplever man virkelig stygge ting i livet. Da skjønner man at fotball ikke betyr så mye, sier han i en podkast på adressa.no.

I en e-post til Dagbladet forteller Strandberg at han har takket nei til alle henvendelser om intervju. Men i forbindelse med en tur til Trondheim denne uka - der han besøker Alexander Søderlund - åpner han seg om den tøffe tida.

70 millioner

Da han dro til Russland i 2015, så alt svært lyst ut. Adresseavisen skrev at han ville tjene 70 millioner kroner over en fireårsperiode, en sum Strandberg mer eller mindre har bekreftet.

Krasnodar spiller i den russiske toppdivisjonen. Denne sesongen endte laget på fjerdeplass, 20 poeng bak serievinner Spartak Moskva. Men det var uten Strandbergs bidrag.

27-åringen var selv åpen om situasjonen med broren på en landslagssamling med Norge i august 2016. Han hadde blitt utlånt til Hannover i Tyskland, og av «familiære årsaker» syntes han dette passet fint. Han ville være nærmere sin kreftsyke bror i Norge.

- Jeg fikk en tung beskjed i fjor høst. Broren min har fått kreft. Jeg har lyst til å komme nærmere ham, sa Strandberg til Dagbladet.

Blodpropp

Samme høst begynte skadeproblemene å melde seg i Hannover:

- Jeg fikk satt masse sprøyter. Så fikk jeg blodpropp fordi de satte masse sprøyter, forteller han i podkasten. Vinteren 2017 skjønte han at det ikke gikk lenger. Han har hatt tre operasjoner i hver akilleshæl og har ikke kunnet spille fotball.

Om situasjonen i dag sier han i podkasten til adressa.no at det ikke går an å finne ord for hvor han har vært. Det har vært langt under kjelleren.

- Med skadene går det OK. Det er sykt kjedelig ikke å spille fotball. Men i forhold til det andre (brorens død) er jeg ganske fucka fortsatt. Det er ganske nytt. Det er ikke så mange måneder siden det skjedde. Det var min beste kompis. Vi har hengt sammen siden jeg ble født. Det kommer jeg aldri til å komme over. Jeg kan aldri føle på en skikkelig lykke igjen. Det vet jeg. Men man får ta dag for dag, så ser man hvordan det går.

Ett år igjen

I e-posten til Dagbladet opplyser Strandberg at han har vært i Miami den siste tida. Han har hatt én måned ekstra ferie for å kunne drive med rehabilitering. Fortsatt har han ett år igjen av kontrakten med Krasnodar.

I et intervju med VG i desember bekreftet håndballspilleren Nora Mørk at det var slutt mellom henne og Strandberg.

- Vi er ikke sammen lenger. Det er blitt slutt i løpet av høsten, sa hun.

Strandberg var skikkelig på gang for det norske landslaget før problemene begynte å melde seg. Totalt har han ti A-landskamper. Seks av dem kom i 2016 under Per-Mathias Høgmo.

- Bortskjemt

I et intervju med Dagbladet i denne perioden var han mektig imponert over sin russiske hverdag i Krasnodar:

- Jeg er blitt bortskjemt, sa han

- Laget bor alltid på det beste av det beste. Jeg reiste mye og bodde bra med Vålerenga og Rosenborg også. Men i Krasnodar blir alt lagt til rette på en annen måte. Det er fantastisk bra. Vi har et eget fly. Vi slipper å stå i kø på flyplasser. Når du har dette livet hele tida, tenker du ikke så mye over det. Men når du setter deg ned og tenker, så er det en helt utrolig hverdag.

Hvis han går kontrakten ut i Krasnodar, vil han fortsatt være godt under 30 år. Får han løst skadeproblematikken, vil han stadig ha mange år igjen på fotballbanen.

Strandberg hadde tidligere Jan Ludvigsen som agent.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media