STOKKE  20100124.
Sportssjef for kombinert, Kjetil Strandbråten, under ski-NM i Stokke søndag.
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
STOKKE 20100124. Sportssjef for kombinert, Kjetil Strandbråten, under ski-NM i Stokke søndag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIXVis mer

Strandbråten mister treneransvar

- Best for alle parter at man endrer og får inn nye krefter.

|||

Sportssjef Kjetil Strandbråten skal ikke lenger være hopptrener for kombinertlandslaget, melder NRK.

Strandbråten skal imidlertid fortsatt styre norsk kombinertsport. Han skal ha det øverste sportslige og administrative ansvaret, men ikke lenger være hopptrener. Sportssjefen skal også jobbe inn mot de forskjellige regionslagene.

- Hvis man først stagnerer litt, som jeg føler vi har gjort det siste året, er det best for alle parter at man endrer og får inn nye krefter. Det er jeg komfortabel med, sier Strandbråten til NRK.

Løperne på kombinertlandslaget har uttrykt misnøye med den jobben Strandbråten har gjort. Vancouver-OL ble en stor skuffelse, og de norske tok ingen medaljer. Flere av utøverne ønsket å fjerne Strandbråten, men ifølge kombinertkomiteens leder Paul Einar Borgen har det ikke vært aktuelt å gjøre dette helt.

- Kjetil er en ressurs som vi absolutt vil bygge kombinertlandslaget sammen med, og jeg tror løperne vil bli fornøyd med denne løsningen, sier Borgen.

- Akkurat nå høres det ut som en grei løsning. Vi utøverne ga klar beskjed om hva vi ønsket, og det var en total forandring. I det lå det både forandring på hopptrenersiden og på det sportslige. Nå har de klart å forandre hopptreneren, så får vi se hvordan de klarer oppgaven på den sportslige siden, sier kombinertstjernen Magnus Moan til NRK.

(NTB)