Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strander i RBK

Roar Strand (36) får trolig en jobb i Rosenborg etter at karrieren er over. Og den karrieren kan vare enda en sesong.

TRONDHEIM (Dagbladet): Trøndernes lojale arbeidshest har allerede begynt samtalene om framtida med RBK ledelse.

-  Vi har startet en dialog om en jobb eller en framtid her på Lerkendal. Det er ikke snakk om å være trener, men å finne en annen rolle. Det er jo litt artig om jeg kan få fortsette i miljøet som jeg har vært en del av så lenge, sier Strand til Dagbladet.

Han har kontrakt ut året, og skal etter planen legge opp etter sesongen. Men kanskje tar han også en sesong til som spiller.

-  I utgangspunktet er jeg ferdig, men du skal aldri si aldri. Vil klubben ha meg og kroppen og alt annet fungerer bra, så vet man aldri. Jeg spiller fotball så lenge jeg synes det er artig og greier å henge med, men en dag tar det jo slutt.

-  Hvordan blir det?

-  Jeg gruer meg nok til den dagen, men etterpå tror jeg det kan bli godt, sier Strand.

Kneskade

Han fikk en kneskade i første seriekamp, og har ikke vært å se på banen etter det.

 MER PROFT: RBK-veteranen Roar Strand mener Per-Mathias Høgmo har tilført klubben mer profesjonalitet. Han tror på en topplassering og håper på gull i årets serie, men holder fortsatt Lillestrøm som favoritt. Foto: TOM E. ØSTHUUS.
MER PROFT: RBK-veteranen Roar Strand mener Per-Mathias Høgmo har tilført klubben mer profesjonalitet. Han tror på en topplassering og håper på gull i årets serie, men holder fortsatt Lillestrøm som favoritt. Foto: TOM E. ØSTHUUS. Vis mer

-  Jeg merker en klar bedring, og ser det som positivt at jeg kan spille ball igjen. Jeg hadde et lite håp om å være tilbake på banen 16. mai, men jeg tror kanskje den kampen kommer noen dager for tidlig.

Bortsett fra skaden, er formen bra. RBK-veteranen merker ingen alderdomstegn.

-  Før skaden var jeg i bedre form rent løpsmessig, enn jeg har vært de to-tre siste sesongene, men nå merkes det selvfølgelig at jeg har vært borte fra banen i tre uker.

Individualister

Strand mener Rosenborg har hatt både gode og dårlige perioder så langt i sesongen, og er ikke i tvil om at de har en del å gå på spillemessig.

-  Samspillet framover har ikke vært helt bra. Det har vært for lite bevegelse. Men det er flere lag som svinger i prestasjonene, og det er ganske naturlig så tidlig i sesongen.

-  Hva er den største forskjellen på årets RBK-lag og tidligere utgaver?

-  Vi har vel større individualister nå, som kan avgjøre kampene alene. Det er klart det er en fordel, hvis vi får alle til å fungere sammen, samtidig som vi tar vare på de individuelle ferdighetene.

-  Mini Jakobsen har sagt at han savner en sjef på banen?

-  Det er mange sjefer der ute, men det har ikke fungert rent lagmessig. Det har nesten aldri vært sånn i Rosenborg, at det bare har vært en sjef på laget. Det har vært vår styrke at vi har hatt en gruppe som har tatt ansvar sammen, sier Roar Strand.

  •  Rosenborg spiller i kveld bortekamp mot Tromsø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling