Strandjentene ble vekket av time-out

Klar for EM-kvartfinale.

SUSER VIDERE: Marit Malm Frafjord og de andre strandhåndballjentene vant sin tredje seier på rad i EM i formiddag. Foto: BJØRN LANGSEM
SUSER VIDERE: Marit Malm Frafjord og de andre strandhåndballjentene vant sin tredje seier på rad i EM i formiddag. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

|||(Dagbladet.no) Norge - Ungarn 2-0.

Seiersmarsjen til de norske jentene i EM i strandhåndball fortsetter. I går ble Polen og Danmark flere numre for små, og i dag var det Ungarn som fikk juling i sanda.

Strandløvinnene vant 2-0 (12-9, 18-12), men Norge møtte langt sterkere motstand i dag enn i de to første kampene. Et godt stykke ut i andreomgangen sto det 10-10, og da tok trener Eskil Berg Andreassen en time-out. Det hjalp, for jentene fikk skikk på sakene og vant omgangen 18-12.

Seieren betyr at Norge allerede er sikret en plass i kvartfinalen.

Norge tok bronse i EM for to år siden, og har ambisjoner om å ta ytterligere et steg på hjemmebane i Larvik.

Så langt kan det virke som Kroatia og Ukraina vil være de største hindrene på veien mot gulldrømmen. Begge lagene har full pott i den andre gruppa, og spesielt kroatene satser hardt på strandhåndball.

De norske jentene skal møte Spania seinere i dag, før gruppespillet avsluttes mot Italia i morgen. Norge er favoritter i begge kampene og i mellomrunden venter de tre beste lagene fra den andre gruppa.

Denne mellomrunden vil ikke ha noen betydning i forhold til om jentene kommer til en kvartfinale, den vil bare avgjøre hvilket lag Norge skal møte i kvartfinalen.

To lag fra mellomrunden med de svakere lagene vil også spille seg til kvartfinalene.

De norske gutta slo tilbake etter tapet for de regjerende europamesterne Russland i går kveld. Da ble det bare nesten for dem, men i dag slo de tilbake med en 2-0-seier (26-15, 17-14) mot Sverige. Dette betyr at Kjetil Lundebergs menn har tatt et langt steg på veien mot en kvartfinaleplass.

FLYR HØYT: Arnhild Holmlimo flyr her inn to poeng mot Danmark i gårsdagens kamp. Foto: BJØRN LANGSEM
FLYR HØYT: Arnhild Holmlimo flyr her inn to poeng mot Danmark i gårsdagens kamp. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer