Strandli aktuell for Semb

Luftstyrke, fart og evnen til å score mål. Dette er tre gode grunner til at landslagssjef Nils Johan Semb vil vurdere en Frank Strandli i toppform tilbake på landslaget. - Men han må i hvert fall sørge for å holde matchvekta, ler landslagssjefen.

Frank Strandli er tilbake for fullt etter nesten et års fotballfravær med lyskeskade. Aalborg-spissen ble kåret til beste utlending i den danske toppdivisjonen av Ekstra Bladet etter fem mål på seks kamper. Og sørlendingen har for alvor spilt seg inn i landslagsdiskusjonen igjen.

- Trenger Strandli

- Landslaget har bruk for en spiller som Strandli, men det betinger at han er i toppform. Nå er han på god vei, men det er nok et stykke igjen til han er på det nivået jeg forlanger, sier Semb til Dagbladet.

For landslagssjefen husker hvor viktig Strandli var for Norge under VM-kvalifiseringen i 1997 - før han ble skadet og mistet selve turneringen i 1998. Og siden den gang har Strandli vært mye ute med skadeproblemer.

- Han har nok fremdeles en god vei å gå. Vi får bare se om han klarer å ta det siste steget. Han må i hvert fall sørge for å holde matchvekta, ler Semb, som skal følge Aalborg-spissen med argusøyne i tida som kommer.

- Jeg skal se ham på tv på mandag. Da spiller han mot Silkeborg, et av topplagene, forteller Nils Johan Semb.

Sulten Strandli

Og Frank Strandli selv er mer enn sulten på en gjeninntreden i landslagstrøya.

- Jeg har vært med i mange år og står med 24 landskamper. Lysten på landslagsspill har ikke blitt mindre med årene. Det er viktig å representere landet og gøy å spille store kamper, sier Danmarksproffen til Dagbladet.

Men Strandli vet at spissplassen på landslaget henger høyt.

- Det blir vanskelig å komme med, men det er lov å håpe på å bli vurdert som god nok. Jeg er ennå ikke fullt restituert etter lyskeskaden, og har bare spilt sju kamper det siste året. Derfor vil jeg komme enda sterkere etter hvert, sier han.

Strandli er for erfaren til å bli nervøs av at landslagssjefen skal se ham spille.

- Nei, dette har jeg vært med på mange ganger før. Jeg må være heldig og selvfølgelig ekstra god.

FRANK STRANDLI: - Lysten på landslagsspill har ikke blitt mindre med årene, sier Danmarks-proffen til Dagbladet.