Strandløvene til kvarten i EM

Flyr videre over EM-sanda.

VIDERE PÅ HJEMMEBANE: Larviksgutten André Linboe og resten av strandhåndballgutta gikk i dag videre til mellomspillet i EM i Larvik. Foto: BJØRN LANGSEM
VIDERE PÅ HJEMMEBANE: Larviksgutten André Linboe og resten av strandhåndballgutta gikk i dag videre til mellomspillet i EM i Larvik. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

|||(Dagbladet.no) De norske gutta slo i formiddag Ukraina 2-0 (16-15, 20-14) og er klare for kvartfinalene i EM i strandhåndball.

Førsteomgangen var veldig jevn, men målvakt Morten Nergaard avgjorde da han scoret på en topoenger fra eget felt i sluttsekundene. I den andre omgangen hadde Norge full kontroll.

Dette betyr at gutta endte på 3. plass i gruppa, noe som innebærer at de er klare for mellomspillet i turneringen. Alle disse lagene går videre til kvartfinalene lørdag, men resultatene i mellomspillet vil avgjøre hvor tøff motstand Norge får i kvarten.

Strandjentene kvalifiserte seg for kvartfinalene i går, etter fire strake seire. I dag kom de ned i sanda igjen. Italia ble for sterke, selv om Norge åpnet bra og vant den første omgangen 22-20. I andreomgangen fikk Italia et stort forsprang, som Norge ikke klarte å hente inn. Omgangen endte 18-21.

Dermed var det duket for en shoot-out, akkurat som i går kveld.

Da vant de norske jentene, men i dag måtte de gi tapt. De var like langt etter at fem spillere fra hvert lag hadde skutt, men så bommet Norge og Italia scoret. Dermed vant de italienske jentene kampen 2-1.

Søreuropeerne vant også gruppa, foran Norge. Kvartfinaleplassen er uansett sikret, så i mellomspillet handler det bare om å skaffe seg en best mulig plassering for å få en dårligst mulig motstander i kvarten.

Her finner du alle resultater og fullstendig kampoppsett