Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Streaker stoppet ikke Sjarapova

Avanserte til semifinalen i Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnenes semifinale i årets Wimbledon-turnering blir rene toppoppgjør, etter at de fire toppseedede spillerne vant sine kvartfinaler tirsdag.

Yndlingen Maria Sjarapova mot verdensener Amelie Mauresmo i den ene semifinalen. Helbelgisk med Kim Clijsters versus Justin Henin-Hardenne i den andre. Torsdagens semifinaler blir godbiter for tennispublikummet.

At de fire toppseedede på verdensrankingen kvalifiserer seg for semifinalene har skjedd ni ganger etter at Wimbledon ble proffturnering for 38 år siden. Samtidig har franske Mauresmo statistikken i ryggen: Ved disse ni anledningene har verdenseneren gått til topps fem ganger.

– Min fjerde semifinale. Jeg håper jeg får sjansen til å gå litt lenger, sier Mauresmo.

Streaker stjal showet

I kvartfinalen mellom russiske Maria Sjarapova og Elena Dementjeva skulle en mann være i begivenhetenes sentrum – for noen få sekunder. Mannen som senere ble identifisert som en 29-årig nederlender spurtet over Wimbledon-gresset uten en tråd, før han ble dekket til av et stort rødt teppe og ført bort av sikkerhetsvaktene.

Sjarapova virket ikke å like det lettkledde opptrinnet, mens motstander Dementjeva smilte lurt.

Om Sjarapova også ble distrahert vites ikke – men faktum er iallfall at kort tid etter mannens nakenstunt var motstander Elena Dementjeva på god vei inn i kampen igjen. Sistnevnte forvandlet 0-4 til 3-4 i andre sett. Den første vant Sjarapova 6-3.

MISLIKTE NAKENSTUNT: En 29-årig nederlender spurtet over Wimbledon-gresset uten en tråd, noe som falt dårlig i smak hos Maria Sjarapova. Foto: REUTERS
MISLIKTE NAKENSTUNT: En 29-årig nederlender spurtet over Wimbledon-gresset uten en tråd, noe som falt dårlig i smak hos Maria Sjarapova. Foto: REUTERS Vis mer

– Skikkelig merkelig. Enda merkeligere var det at sikkerhetsvaktene brukte ti sekunder på å komme ut på banen. Jeg så ikke på mannen, takk Gud. Jeg ville ikke se på alle detaljene, kommenterte Sjarapova etterpå.

Vant til slutt

Men 19-åringen hentet seg inn før det var for sent – og viste hvorfor hun har slått Dementjeva fem av deres totalt seks møter i sine respektive karrierer. Med seier 6-4 også i andre sett var kampen avgjort – og semifinalebilletten klar.

Mannens nakenløp får for øvrig Wimbledon-ledelsen til å gjennomgå sikkerhetsprosedyrene på ny.

– Det var med en gang tydelig at vedkommende ikke var noen trussel for spillerne eller publikum, og det var over på kort tid. Men vi skal ikke desto mindre gjennomgå sikkerhetsprosedyrene, sier Johnny Perkins, talsmann for arrangøren.

(ANB)