OVERRASKET: Mark Renshaw hevder skallingen var nødvendig for å holde balansen. Mark Cavendish' viktigste spurtopptrekker er overrasket over å bli kastet ut av Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP.
OVERRASKET: Mark Renshaw hevder skallingen var nødvendig for å holde balansen. Mark Cavendish' viktigste spurtopptrekker er overrasket over å bli kastet ut av Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP.Vis mer

- Streber etter å være en veldig rettferdig, trygg og ærlig sprinter

Renshaw hevder han måtte skalle for å holde balansen.

|||12. etappe fra Bourg-de-Péage til Mende direkte i Tour-studio fra kl. 12.

(Dagbladet): Mark Renshaw brukte hodet for å rydde plass til Mark Cavendish i spurten i går. Gjentatte ganger stanget han Tyler Ferrar-opptrekker Julian Dean.

Deretter la Cavendish' viktigste spurtopptrekker seg rett inn i Ferrars bane, etter å ha orientert seg om at Garmin-rytteren var like bak ham.

For stangingen ble Renshaw belønnet med umiddelbar utkastelse fra Tour de France.

- Jeg synes dagens straff var veldig streng. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg noensinne ville bli diskvalifisert fra touren. Veldig skuffet, skriver Renshaw på sin Twitter-side.

Se dramatikken på oppløpet hos TV 2.

- Måtte bruke hodet
I en pressemelding utdyper HTC Colombia-rytteren hva han mener om utestengelsen.

Aldri før i sykkelkarrieren har han mottatt bot eller advarsel, hevder han.

- Jeg streber etter å være en rettferdig, trygg og ærlig sprinter, og har aldri tidligere i karrieren mottatt bot eller engang en advarsel, sier Renshaw, som påstår han måtte bruke hodet.

Hvis ikke ville det blitt krasj i spurtfeltet, hevder han.

- Julian kom hardt inn i banen min med albuene. Jeg måtte bruke hodet for å få tilbake balansen, ellers ville det blitt krasj. Hvis jeg hadde brukt albuene da Julian kom med sine albuer på toppen av mine ville vi krasjet.

- Målet var å holde min linje og holde seg strak.

Sykkelprofiler enige
Norske sykkelprofiler Dagbladet var i kontakt med i går støttet juryens utkastelsesavgjørelse.

- Det var helt riktig, og helt opplagt stygg sykling. En ting var stangingen av Dean, som var ille nok. Men den neste manøveren, hvor han ser over skulderen sin at Farrar kommer og svinger inn mot gjerdet, er enda verre, sa tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til Dagbladet.

- Jeg synes han var unødvendig hard i opptrekket i kampen mot Dean, men det han gjorde mot Farrar var enda verre. Han kikker seg tilbake og gjør det bevisst, sa Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

TV2-ekspert Johan Kaggestad mener utestengelsen av Renshawy gjør at Mark Cavendish' sjanser i touren er kraftig reduserte.

- Jeg kan ikke se andre i Columbia som kan overta Renshaws rolle. Han er den beste sisteopptrekkeren i bransjen, sa Kaggestad til Dagbladet.

PS! HTC Columbia varslet raskt at de kommer til å anke avgjørelsen. Dermed er siste ord i saken neppe sagt foreløpig.