- Streik er bare en av 20 sanksjoner

Morgan Andersen tror fortsatt Niso og NFF snart får skrevet under markedsavtalen. Og på grunn av akkurat det er sanksjoner som spillerstreik fortsatt langt unna.

Dagbladet meldte i dag at masseboikott og streik er noen av sanksjonsmulighetene, dersom avtalen som ble vedtatt i Manchester tirsdag bryter sammen.

Niso-leder Morgan Andersen føler seg ikke feilsitert av Dagbladet, men understreker at han har stor tro på at de viktige signaturene kan være på plass fortere enn noen aner. Selv om NFFs og Nisos advokater i samråd med partene har spikket flis på avtalen i snart fire dager.

- Jeg føler vi har kontroll på situasjonen. Den fristen vi satt har vi fått svar på, og vi har fått klarhet i masse ting.

- Men når skriver NFF og Niso under markedsavtalen?

- Jeg kommer til å ha flere samtaler med NFF i løpet av dagen, og samtidig jobber advokatene parallelt med dokumentene. Det kan skje fort, sier Andersen. Først når Andersen i samråd med spillerne finner det lite trolig at den framforhandlete markedsavtalen ikke blir undertegnet, begynner spillet om sanksjoner.

- Det er ikke sikkert det blir behov for det. Og det handler ikke bare om streik, det er mer enn 20 måter kan kan sanksjonere på. Alt i samråd med spillerne, sier Andersen.

Hvis avtalen noensinne underskrives er i hvert fall lykken komplett. Spillere som Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo får selge navn og tryne verden rundt. Unntak: De får ikke gjøre ekslusive sponsoravtaler for Norge med firmaer som konkurrerer med dem i Team Norway-avtalen.

(Dagbladet.no)

OPTIMIST: Morgan Andersen tror fortsatt Niso og NFF snart får skrevet under markedsavtalen.