Streik kan stoppe Bislett Games-sending

- Hvis alt skulle gå galt, er dette slutten.

FRYKTER STREIK: Arrangøren frykter trøbbel i forbindelse med politistreik. Her er fra Usain Bolt som vant 200m under Bislett Games i fjor. 
Foto: Jon Eeg / Scanpix
FRYKTER STREIK: Arrangøren frykter trøbbel i forbindelse med politistreik. Her er fra Usain Bolt som vant 200m under Bislett Games i fjor. Foto: Jon Eeg / ScanpixVis mer

Den pågående politistreiken setter TV-sendingene fra Bislett Games i friidrett torsdag i fare.

Diamond League-stevnet skal TV-sendes til 159 land, og blant utøverne som skal i aksjon er verdens raskeste menn, Usain Bolt og Asafa Powell.

Et manglende vedtak om å stenge av Bislettgata utenfor arenaen kan velte friidrettsfesten for TV-seerne, ifølge NRK. Avsnittet ved Sentrum politistasjon i Oslo som fatter slike vedtak, er tatt ut i streik.

Dermed fins det ikke plass til NRKs TV-produksjonsutstyr på lovlig sted.

Arrangør Bislett Alliansens ønske om å stenge av gata på egen hånd blir strengt tilbakevist av politiet.

- Hvis Bislett Alliansen stenger av gata, gjør de noe de ikke har lov til. Et skilt er kun gyldig dersom det ligger et vedtak til grunn, sier fungerende ordenssjef Knut Meling ved Sentrum politistasjon til NRK.

Han bekrefter at politiet har avslått å gi vedtak om stenging.

- Det skyldes at avsnittet som behandler disse sakene, er ute i streik, sier Meling.

Konflikten kan bety slutten på Bislett Games, ifølge arrangøren.

- Hvis alt skulle gå galt, er dette slutten på Bislett Games. Vi har ikke økonomi til å komme tilbake, sier daglig leder Rune Stenersen i Bislett Alliansen.

(NTB)