Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Streik kan stoppe Lotto-rekka di

Norsk Tipping-oppgjøret til mekling.

Streik i Norsk Tipping kan stoppe Lotto-trekningen og andre spill i neste uke.

Torsdag formiddag leverte LO Stat og Norsk Tjenestemannslag (NTL) varsel om plassoppsigelse for 34 NTL-medlemmer i Norsk Tipping.

- Vi går til mekling fordi vi har fått et altfor dårlig tilbud på den økonomiske siden. Så enkelt, og så vanskelig er det, sier kartellsekretær Øystein Gudbrands til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hvis ikke partene blir enige før midnatt natt til tirsdag, vil om lag 25 prosent av de 140 NTL-medlemmene i Norsk Tipping være i streik tirsdag morgen.

Første streikeuttak går på lønn, IT-drift og vaktmestere, og det er bare dersom streiken opptrappes, at neste helgs Lotto-trekning og øvrige spill kan rammes.

- Vi ønsker ikke å spekulere i om meklingen ender med streik, men vi håper på en løsning. Men det er altså en reell fare for konflikt, sier Peer Jacob Svenkerud som er direktør for Kommunikasjon og Samfunnsavdelingen i Norsk Tipping.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media