STREIKEN OVER: Lionel Messi og Cesc Fabregas serieåpner hjemme mot Villarreal kommende mandag. Foto:  EPA/ALBERTO ESTEVEZ
STREIKEN OVER: Lionel Messi og Cesc Fabregas serieåpner hjemme mot Villarreal kommende mandag. Foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZVis mer

Streiken i La Liga er over

Etter to uker.

(Dagbladet): Gladmelding til alle La Liga-tilhengere:

Helgas serierunde avvikles som normalt, etter at spillerforeningen i dag avblåste den to uker lange streiken som førte til at den første runden måtte utsettes.

Stridens kjerne har vært manglende lønnsutbetalinger fra en rekke klubber:

Spillerforeningen (AFE) har hevdet at 200 spillere har om lag 400 millioner kroner til gode i lønn, og at ligarepresentantenes forslag om et krisefond på 320 millioner kroner var utilstrekkelig. AFE har også krevd garantier for at spillerne får lønn når klubbene rammes av økonomiske problemer.

Nå har partene oppnådd en viss grad av enighet, etter sju lange og intense møter. 

Spillerforeningen skal ha fått garantier for at de 200 spillerne skal få pengene de har krav på, mens kravet om et lønnsgarantifond er satt litt på vent, selv om dialogen fortsetter.

I Spania har man opplevd at flere klubber - deriblant Betis, Rayo Vallecano, Granada, Mallorca, Zaragoza og Racing Santander - har gått til skifteretten for å søke beskyttelse mot kreditorene sine, deriblant spillerne.