Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK lover fotball-VM på skjermene

Streiken vil ikke stoppe fotballsendingene: - Det blir VM på NRK uansett

NRK-streiken må bli svært langvarig om den skal stoppe årets store idrettsbegivenhet på TV, fotball-VM. Der er det avspark om en måned.

LOVER VM: Mediedirektør Marius Lillelien kommenterer meklingsbruddet overfor pressen, i Radioresepsjonen på Marienlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LOVER VM: Mediedirektør Marius Lillelien kommenterer meklingsbruddet overfor pressen, i Radioresepsjonen på Marienlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det er jo en måned til VM begynner, og vi håper selvsagt streiken er over innen den tid, men uansett har vi tilgang på TB-bildene fra kampene og mange på jobb. Så det vil bli VM på NRK uten at vi i dag kan si akkurat hvordan sendingene eventuelt vil være, sier Marius Lillelien, fungerende mediedirektør i NRK, til NTB.

Mesterskapet spilles i Russland i perioden 14. juni til 15. juli. Sverige, Danmark og Island er blant deltakerne.

NRK har TV-rettighetene sammen med TV 2, og kanalene har delt kampene likt seg imellom. 32 går på NRKs tre kanaler, hvorav hele 28 på NRK1.

TV 2 viser 28 kamper på sin hovedkanal, fire på Sportskanalen.

I 1990 var det TV-streik i starten av verdensmesterskapet, og noen kamper ble sendt på NRK uten kommentatorlyd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media