POLITIVAKTHOLD: Her prøver sør-afrikansk politi å kontrollere fansen etter arrangørens kamp mot Mexico. Nå er vaktholdet for hele VM overlatt til politiet. Foto: Nic Bothma / EPA.
POLITIVAKTHOLD: Her prøver sør-afrikansk politi å kontrollere fansen etter arrangørens kamp mot Mexico. Nå er vaktholdet for hele VM overlatt til politiet. Foto: Nic Bothma / EPA.Vis mer

Streikende VM-vakter reiser hjem

Politiet tar over vaktholdet i VM.

|||Politiet tok på kort varsel over vaktenes oppgaver på VM-stadion i Cape Town noen timer før kampen mellom Italia og Paraguay mandag.

Det skjedde etter at vaktmannskapet gikk til streik på grunn av uenighet om lønn.

Avgjørelsen om å streike ble tatt to og en halv time før avspark.

- Vaktene streiker, og de fikk ordre om å forlate området. De har reist hjem, og politiet har overtatt deres oppgaver, sa en talsmann for politiet.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sa at kampen ville bli spilt som planlagt.

Natt til mandag brukte politiet i Durban tåregass og skjøt med plastkuler mot vaktmannskaper på byens VM-stadion, som gjennomførte en demonstrasjon i protest mot lønnskutt.

Det er private vaktselskaper som stiller vaktmannskapet på VM-arenaene, og arbeidskonflikten bunner i uenighet mellom vaktene og deres arbeidsgivere, ikke med VM-arrangøren.

Da vaktene på Green Point Stadium i Cape Town forsvant, ble adgangen til stadion stengt en kort stund, men bare til politifolk overtok vaktenes oppgaver.

- Vi har flere enn nok politifolk til å ta oss av vaktenes oppgaver, og vi kan tilkalle flere om det blir nødvendig, sa en politimann til DPA.

Politiet har overtatt vaktenes oppgaver også på VM-stadion i Durban. Vaktene der gikk til streik etter sammenstøtet med politiet.

(NTB)