SPILLEROPPRØR: Det franske landslaget skrev i dag en erklæring til pressen, der de opplyser at de nekter å trene i protest mot behandlingen av Anelka.  Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
SPILLEROPPRØR: Det franske landslaget skrev i dag en erklæring til pressen, der de opplyser at de nekter å trene i protest mot behandlingen av Anelka. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Streiker i protest mot at Anelka ble sendt hjem

Frankrike nekter å trene. - Fysisk trener måtte holdes tilbake etter krangel med Evra.

||| • Se video av Raymond Domench som leser opp en erklæring fra spillerne

(Dagbladet): Skandalene står i kø for Frankrike i dette verdensmesterskapet:

Nettredaktøren for franske Eurosport melder nå på Twitter at landslaget nektet å gjennomføre dagens trening i Sør-Afrika.

- Utrolig ting skjer her. Uhørt. «Les Bleus» setter seg bare inn i bussen, skriver han.

Journalisten er til stede ved treningsfeltet, og har også publisert et bilde av lagbussen der gardinene er trukket for.

Franske Canal+ skal ha vist bilder av at Raymond Domenech holder tilbake den fysiske treneren Robert Duverne, som var rasende etter en konflikt med Patrice Evra.

Duverne skal deretter ha kastet akkrediteringen i buskene og stormet av feltet. Det spekuleres nå på om krangelen oppsto fordi Duverne ble beskyldt for å være mannen som lekket historien om Nicolas Anelkas verbale angrep på Raymond Domenech til pressen.

KALTE DOMENECH EN HORESØNN: Det var mer enn det franske forbundet kunne tåle. I går ble spissen kastet ut av VM-troppen. Foto: AP Photo/Francois Mori
KALTE DOMENECH EN HORESØNN: Det var mer enn det franske forbundet kunne tåle. I går ble spissen kastet ut av VM-troppen. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

Daily Telegraph skriver at sportsdirektør Jean-Louis Valentin sa opp stillingen sin på flekken, og at han ropte at han skammet seg over laget i fullt påhør av journalistene.

- Det er en skandale for det franske folk, for de unge menneskene her. Det er en skandale for forbundet og det franske laget. De vil ikke trene. Det er uakseptabelt, sier han.

Nyheten bekrefter bare inntrykket av et landslag i full oppløsning, for ikke å snakke om ryktene om spillermytteri mot trener Raymond Domenech.

Treneren, som uansett skal erstattes av Laurent Blanc etter VM, har nå lest opp en erklæring fra spillergruppa for pressen.

Der opplyser de at behandlingen av Anelka er grunnen til treningsnekten.

- Alle spillerne, uten unntak, ønsker å uttrykke vår motstand mot forbundets avgjørelse om å sende hjem Nicolas Anelka, skriver de.

LOVET JAKT PÅ FORRÆDEREN: I dag skal Patrice Evra ha havnet i full krangel med lagets fysiske trener. Foto: AP Photo/Francois Mori
LOVET JAKT PÅ FORRÆDEREN: I dag skal Patrice Evra ha havnet i full krangel med lagets fysiske trener. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

Nicolas Anelka ble i går kastet ut av troppen for å ha fornærmet treneren på det groveste i pausen mot Uruguay, da han angivelig sa «dra til helvete, din horesønn».

Kaptein Patrice Evra sa på en pressekonferanse i går at det ikke var Anelka som var problemet, men forræderen i garderoben som hadde plapret til pressen.

Domenech har også uttalt seg om saken. Han sier saken ville blitt lagt død om bare Anelka hadde sagt unnskyld, men det var ikke aktuelt for Chelsea-spissen.

- Vi var i garderoben, treneren sier noe til en spiller som allerede føler presset, og da kan det skje at han reagerer med sinne eller sterke ord. Han reagerte ikke på den mest passende måten, men han satt bare i hjørnet og mumlet det. Det ville ikke blitt noen stor sak om dette ble holdt internt. Men det nådde førstesidene i en avis, og det avdekker de indre forholdene i laget.

- Jeg løste problemet internt, og for mitt vedkommende var saken et avsluttet kapittel. Men avgjørelsen om å ekskludere ham var den riktige. Jeg er lei meg for alle barna som ser opp til det franske landslaget. Anelka har ikke lov til å si slike ting, sier Domenech iflølge BBC.

Frankrike er på vei ut av VM etter bare ett poeng på to kamper.

LESTE OPP ERKLÆRINGEN FRA SPILLERNE: Raymond Domenech. Foto: AP Photo/Francois Mori
LESTE OPP ERKLÆRINGEN FRA SPILLERNE: Raymond Domenech. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

Dagbladet oppdaterer saken.