Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Streiket i målfest

Caroline Graham Hansen scoret og bidro med målgivende i cupfinalen i Spania.

FINALE: Caroline Graham Hansen er tilbake fra skade, og bidro med å knuste Real Sociedad i supercupfinalen i Spania. Foto: Bagu Blanco/BPI/Shutterstock
FINALE: Caroline Graham Hansen er tilbake fra skade, og bidro med å knuste Real Sociedad i supercupfinalen i Spania. Foto: Bagu Blanco/BPI/Shutterstock Vis mer

Caroline Graham Hansen bidro med mål og målgivende pasning da hennes Barcelona knuste Real Sociedad 10-1 i supercupfinalen i Spania søndag.

Torsdag var den norsk landslagsspilleren tilbake fra skade da Barcelona tok seg knepent videre til supercupfinalen med 3-2-seier mot Atlético Madrid, men i søndagens finale ble det mye enklere for Graham Hansen og Barcelona.

Det var enveiskjøring fra start til mål og Graham Hansens lag ga seg ikke før de hadde scoret hele ti mål.

Med 10-1-seier kunne Graham Hansen juble for sitt første trofé i Barcelona etter overgangen fra Wolfsburg i sommer.

Målpoeng

Laget ledet 6-0 til pause etter mål og målgivende fra den norske stjernespilleren.

Først spilte hun fram lagvenninne Marta Torrejón i boksen, som enkelt kunne plassere ballen i mål. Barcelona la på til 4-0 to minutter senere, og like etter tok hun saken i egne hender da hun scoret selv og la på til 5-0 med et skudd fra nært hold.

Like før pause var hun nok en gang involvert da Alexia Putellas sørget for 6-0-ledelse før første omgang ble blåst av.

Leder ligaen

Ti minutter etter pause hjalp hun Torrejón til å sikre sitt hattrick. Graham Hansen dro seg fint forbi en forsvarsspiller og presset fram en redning av keeper med et godt skudd. På returen var Torrejón sikker og la på til 8-0.

Sociedad fikk riktignok et trøstemål, men Barcelona fortsatte nedsablingen og scoret to ganger til.

Barcelona har også stø kurs mot seriegull i den spanske fotballigaen. Laget er ubeseiret etter 18 kamper og har et forsprang på ni poeng ned til Atlético Madrid på 2.-plass.

Protest

Da kampen ble satt i gang, sto alle 22 spillerne på banen helt stille med armene i kors i 30 sekunder.

Bakgrunnen var at spillerne protesterte mot at den kollektive avtalen som skulle sikre bedre rettigheter, anseelse og lønnsvilkår, ikke har trådt i kraft.

I desember ble det inngått en kollektiv avtale etter at kvinnelige spillere streiket i én serierunde i november. På grunn av den manglende ikrafttredelsen av avtalen valgte spillerne å bruke starten av supercupfinalen til å vise sin misnøye.