Strekker seg forgjeves

I åtte sesonger har Per Magne Misund fått den samme beskjeden fra Lillestrøm-ledelsen: I år er du vår reservekeeper. 2005 blir intet unntak.

LILLESTRØM (Dagbladet): Trener Uwe Rösler har tyske Heinz Müller som førstevalg.

-  Jeg har aldri vært fornøyd med situasjonen, selv om det kanskje har sett sånn ut. Men treneren bestemmer. Og jeg trives fantastisk godt i denne klubben, sier 34-åringen.

De foregående sesongene har han konkurrert med Emille Baron om plassen. Så lenge Baron har vært på godfot med Lillestrøms trenere, og formen hans har vært tilfredsstillende, har sørafrikaneren vært et udiskutabelt førstevalg. Men Misund har fått sine sjanser: Han sto for eksempel flere kamper enn Baron i 2001, året Lillestrøm tok seriesølv.

Totalt har vestlendingen stått 48 toppseriekamper i løpet av sju sesonger på Romerike. Og han har sjelden dummet seg ut når han har fått sjansen. Likevel:

-  Kan få sjansen

-  Jeg visste at Uwe Rösler ikke kom til å satse på meg da Baron dro. Da jeg skulle skrive under ny kontrakt i fjor høst, fortalte han meg at de lette etter en ny keeper, sier Misund.

-  Heinz er en storkeeper i emning. Og vi er veldig fornøyd med å ha en så rutinert spiller som Per Magne i tillegg. Han må prestere på 2. divisjonslaget, så kan han få sjansen, sier Uwe Rösler.

Misund tror hans tilværelse er totalt forskjellig fra en spissreserve:

-  De kan regne med å få 26 innhopp i løpet av sesongen. Jeg kan regne med et sted mellom null og seks.

Ønsket av andre

-  Frister det ikke å skifte klubb?

-  Det har vært forespørsler, men nei - jeg har jo bindinger også utenfor banen, med kone og barn som er etablerte her. Og selv om jeg blir lei benken, så er det jo dette spillet jeg elsker over alt på jord. Dessuten handler det jo bare om å gripe sjansen når den dukker opp, og å støtte lagets andre keepere 110 prosent. Sånn som de gjør i håndballen.

PÅ GRESS: Lillestrøms-keeper Per Magne Misund går mot en ny sesong som reserve. Bak rusler det nyinnkjøpte førstevalget, tyskeren Heinz Müller.