Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strekspiller med nådeløs lyst på mål

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): Norge - Polen 30-19. Else-Marte Sørlie (20) er etter tre EM-kamper Norges beste spiller. Og da kan vi trygt snakke om en gedigen overraskelse. Det var ingen som ventet at en strekspiller vil dytte laget nærmere gulldrømmen.

Else-Marte er en strekspiller, med uimotståelig lyst på scoringer som hun nådeløst setter inn hver gang hun får sjansen.

Gang på gang er hun lengst framme på norske kontringer. Der hvor kantspillere vanligvis skal stikke gjennom finner du Else-Marte.

- Hvordan klarer du å være så rask framme?

- Jeg har så innmari lyst til å score, svarer Else-Marte.

Heidi som idol

Helt siden Heidi Sundals store håndball-dager endte i 1993, har Norge savnet en strekspiller av samme klasse. Her i EM fikk vi en som kan bli det.

- Jeg synes ikke jeg fortjener sammenligning med Heidi. Hun har vært mitt idol i mange år, jeg har studert henne på video og fått masse inspirasjon, forteller Else-Marte.

Hun spiller nå i Heidi Sundals gamle klubb Nordstrand.

- Heidi var faktisk min trener i flere måneder forrige sesongen, sier Else-Marte.

Alltid på strek

Men den nye norske strekspiller-trumfen kommer egentlig fra Snertingdal. Allerede i femårs-alderen bestemte hun seg for sin yndlingsposisjon på håndballbanen:

- Jeg har spilt på streken fra jeg var fem år gammel. Det fantes liksom bare én interessant plass på banen for meg, forteller Else-Marte.

Hun beskriver seg selv som treningsvillig, andre sier at hun er litt av en treningsnarkoman.

- Da jeg var ti år gammel, ble det bygget en ny idrettshall i nærheten av huset vårt.

- Min far jobbet mye dugnad i byggeperioden, og vi fikk deretter egen nøkkel til hallen som belønning.

- Den hang på veggen i huset vårt og jeg brukte den når jeg bare ønsket. Det gjorde jeg ofte, og var vel den flittigste brukeren av den nye hallen, forteller Else-Marte.

Løpetur mned fotballen

Hun trener opptil 25 timer i uka i oppkjøringsperioden, og det er mye også på dette nivået.

Før kampen i går besto oppladningen av en 20 minutters løpetur med ballen foran seg på en fotballbane.

- Du bommer ikke på en eneste sjanse!

- Nei, det sjønner jeg ikke noe av selv. Jeg bommet jo på alt på trening.

- Men vi har så gode målvakter at det blir mye vanskeligere å score på treningene enn i kampene, mener den nye landslagsstjernen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling