Strekspiller med nådeløs lyst på mål

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): Norge - Polen 30-19. Else-Marte Sørlie (20) er etter tre EM-kamper Norges beste spiller. Og da kan vi trygt snakke om en gedigen overraskelse. Det var ingen som ventet at en strekspiller vil dytte laget nærmere gulldrømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Else-Marte er en strekspiller, med uimotståelig lyst på scoringer som hun nådeløst setter inn hver gang hun får sjansen.

Gang på gang er hun lengst framme på norske kontringer. Der hvor kantspillere vanligvis skal stikke gjennom finner du Else-Marte.

- Hvordan klarer du å være så rask framme?

- Jeg har så innmari lyst til å score, svarer Else-Marte.

Heidi som idol

Helt siden Heidi Sundals store håndball-dager endte i 1993, har Norge savnet en strekspiller av samme klasse. Her i EM fikk vi en som kan bli det.

- Jeg synes ikke jeg fortjener sammenligning med Heidi. Hun har vært mitt idol i mange år, jeg har studert henne på video og fått masse inspirasjon, forteller Else-Marte.

Hun spiller nå i Heidi Sundals gamle klubb Nordstrand.

- Heidi var faktisk min trener i flere måneder forrige sesongen, sier Else-Marte.

Alltid på strek

Men den nye norske strekspiller-trumfen kommer egentlig fra Snertingdal. Allerede i femårs-alderen bestemte hun seg for sin yndlingsposisjon på håndballbanen:

- Jeg har spilt på streken fra jeg var fem år gammel. Det fantes liksom bare én interessant plass på banen for meg, forteller Else-Marte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer