Streng straff etter hockey-overfall

NHL-tøffingen Chris Simon utestengt resten av sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NHL-tøffingen Chris Simon er utestengt resten av grunnserien og hele sluttspillet etter overfallet på en motstander i torsdagens lokaloppgjør i New York.

NY Islanders-spilleren slo Rangers-spiller Ryan Hollweg i ansiktet med begge hender på kølla. Lørdag la han seg flat og ba om unnskyldning, men det hjalp ham ikke da ligaen offentliggjorde straffen søndag.

- NHL godtar ikke bruk av kølle slik herr Simon gjorde det torsdag kveld. Som en konsekvens av sine handlinger mister han retten til å spille NHL-ishockey igjen denne sesongen, uavhengig av hvor mange kamper Islanders spiller, sa disiplinærkomiteens sjef Colin Campbell.

Utelukkelsen har en minsteramme på 25 kamper. I tillegg til de 15 gjenstående grunnseriekampene må Simon sone videre neste sesong dersom Islanders ikke kommer til sluttspill eller spiller færre enn ti sluttspillkamper.

Simon forklarte etter kampen at han ville hevne en tøff takling mot vantet som ga ham hjernerystelse. Lørdag ba han Hollweg, eget lag og hele ligaen om unnskyldning.

- Jeg ble kvalm da jeg så det på video. Det er intet rom i sporten vår for det jeg gjorde, sa Simon som i tillegg til utelukkelsen risikerer at det reises offentlig tiltale mot ham for vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer