Streng straff etter hockey-overfall

NHL-tøffingen Chris Simon utestengt resten av sesongen.

NHL-tøffingen Chris Simon er utestengt resten av grunnserien og hele sluttspillet etter overfallet på en motstander i torsdagens lokaloppgjør i New York.

NY Islanders-spilleren slo Rangers-spiller Ryan Hollweg i ansiktet med begge hender på kølla. Lørdag la han seg flat og ba om unnskyldning, men det hjalp ham ikke da ligaen offentliggjorde straffen søndag.

- NHL godtar ikke bruk av kølle slik herr Simon gjorde det torsdag kveld. Som en konsekvens av sine handlinger mister han retten til å spille NHL-ishockey igjen denne sesongen, uavhengig av hvor mange kamper Islanders spiller, sa disiplinærkomiteens sjef Colin Campbell.

Utelukkelsen har en minsteramme på 25 kamper. I tillegg til de 15 gjenstående grunnseriekampene må Simon sone videre neste sesong dersom Islanders ikke kommer til sluttspill eller spiller færre enn ti sluttspillkamper.

Simon forklarte etter kampen at han ville hevne en tøff takling mot vantet som ga ham hjernerystelse. Lørdag ba han Hollweg, eget lag og hele ligaen om unnskyldning.

- Jeg ble kvalm da jeg så det på video. Det er intet rom i sporten vår for det jeg gjorde, sa Simon som i tillegg til utelukkelsen risikerer at det reises offentlig tiltale mot ham for vold.

Hollweg slapp fra det uten alvorlige skader, men han måtte sy flere sting i et dypt kutt i haken. Han var tilbake på trening fredag.

(NTB)

BRUTAL: Chris Simon sier han ble kvalm da han fikk se tv-bildene av at han meier ned motspiller Ryan Hollweg. Nå får han god tid til å skamme seg over det han har gjort. Foto: AP
BRUTAL: Chris Simon sier han ble kvalm da han fikk se tv-bildene av at han meier ned motspiller Ryan Hollweg. Nå får han god tid til å skamme seg over det han har gjort. Foto: AP Vis mer