Strenge virusregler venter

De norske håndballherrene må forholde seg til et strengt coronaregime i VM-bobla i Egypt i januar.

TØFFE TAK: Venter for det norske landslaget i VM. Her fra tapet mot Kroatia i VM i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFFE TAK: Venter for det norske landslaget i VM. Her fra tapet mot Kroatia i VM i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har offentliggjort en egen «corona-plan» for mesterskapet.

I planen , som er på 25 sider, kommer det fram at lagene vil være i en boble under hele mesterskapet. De vil med andre ord ikke se mye av Egypt annet enn spillerhotellet og håndballhallen.

En egen kommisjon vil starte overvåking av de VM-klare landene en måned før mesterskapet. Hvis smitterisikoen er middels eller høy, vil det komme forebyggingstiltak for de aktuelle landene, heter det i rapporten.

SPESIELT: I håndballkampen mellom de spanske lagene Ademar Leon og BM Sinfin var det noe annet enn spillet som stjal oppmerksomheten. VIDEO: Rødt Kort. Vis mer

Alle spillere og støtteapparat må ha en negativ virustest som er mindre enn 72 timer gammel ved ankomst Egypt. Gjennom mesterskapet må samtlige gjennom coronatest hvert tredje døgn.

Ved transport må det alltid være halvannen meters avstand mellom hver person. I rapporten kommer det også fram at man bør bruke flere busser/biler for transport.

Kun et begrenset antall tilskuere vil få innpass på de fire VM-arenaene. I rapporten heter det at mesterskapets medisinske kommisjon vil følge utviklingen av koronapandemien kontinuerlig og vurdere arenakapasiteten deretter.

Verdensmesterskapet i Egypt er det 27. i rekken og spilles fra 13. til 31. januar. Det er femte gang herrenes håndball-VM arrangeres utenfor Europa.

Norge har tatt sølv i de to siste VM-ene. Nytt i 2021 er at mesterskapet er utvidet fra 24 til 32 lag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer