Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stresset Okparaebo kom løpende fra eksamen til pressetreff

Tankene på makroøkonomi to dager før Bislett Games.

LETTET SMIL: Ezinne Okparaebo er endelig ferdig med eksamen, nå er hun klar for 100-meter under under Bislett Games.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LETTET SMIL: Ezinne Okparaebo er endelig ferdig med eksamen, nå er hun klar for 100-meter under under Bislett Games. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

OSLO PLAZA (Dagbladet): Ezinne Okparaebo er vant til å være andpusten, men det er ikke ofte det er fordi hun har stresset fra eksamen i makroøkonomi til pressekonferanse.

Sånn var det i dag, da hun møtte journalistene to dager før Bislett Games.

- Jeg fikk vite om dette for en time siden, men det gikk veldig bra på eksamen. Nå er jeg ferdig med det, så vi kan ta idretten, sier Norges sprinthåp med litt latter.

Hun har tidligere snakket positivt om det å ha økonomistudiene på BI å tenke på ved siden av løpingen, men akkurat i det siste har det blitt litt i overkant.

- Akkurat nå er det ingen fordel, om jeg skal være ærlig, for nå er det veldig mye. Jeg har ikke fått lest så mye som jeg skulle ønsket, men har jeg eksamen så tar jeg den. Det er ikke optimalt, absolutt ikke, sier Okparaebo til Dagbladet.

Går for norsk rekord
Nær optimal har imidlertid sesonginnledningen vært.

Ezinne Okparaebo har vært skadefri for første gang på veldig lenge, og var storfornøyd med helgas hundremeter i Florø, da hun kom inn en hundredel bak egen norsk rekord på 11,23.

Den rekorden skal ryke denne sesongen, og gjerne på torsdag.

- Skulle jeg velge, ville jeg satt den norske rekorden på Bislett. Det er vanskelig på bestilling, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg må fokusere på mitt eget løp, og gjøre mine egne ting, og helst glemme de andre, sier hun.

Likevel prøver hun å unngå å tenke så mye på det.

- Jeg prøver på en måte å ikke tenke på tider, man kan spenne seg veldig av det. Mange ser på tiden før de skal løpe, og det kan ikke jeg gjøre, sier 23-åringen.

Overskudd
Fire av jentene Okparaebo møter torsdag har tider bedre enn hennes norske rekord, men det bare tenner den norske jenta.

- Det er artig å se navnet mitt på den lista. Målet mitt er å løpe flere Diamond League-stevner. Det blir et veldig jevnt heat, mange gode europeere, og jeg har møtt alle jentene før. Men jeg føler meg veldig bra, det gikk veldig bra i fjoråret, og jeg har ambisjoner denne sesongen. Jeg syns det er gøy at det skal gå så fort på hjemmebane, sier hun.

Aller helst håper hun vi slipper regn og kulde, så det kan gå så fort som mulig. Fram til det er det bare å slappe av.

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre fram mot torsdagen, men for meg gjelder det å få overskudd og ikke stresse som jeg gjorde i dag. Jeg må puste ut og glede meg til å løpe på hjemmebane på Bislett. Det kommer jo masse venner og familie, sier Okparaebo.