Strid rundt trener Dalen

Det norske langrennsmiljøet mistenker den nye svenske landslagstreneren Magnar Dalen for å ha tatt med seg smøring og smøreutstyr da han dro fra Norge. Dalen avviser alt, skriver Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sveriges nye landslagssjef, nordmannen Magnar Dalen, hylles av söta bror etter helgens kjempesuksess der Per Elofsson slo Bjørn Dæhlie og kompani.

Men nå er Dalen i strid med sine gamle arbeidskolleger i Norge. I de tre siste åra har Dalen vært sjefssmører for de norske landslagsløperne. I vår dro han til Sverige.

Nå mener en rekke personer i det norske langrennsmiljøet at Dalen tok med seg smøring og smøreutstyr fra Norge.

- Jeg har verken tatt smøring eller smøringshemmeligheter med meg til Sverige, sier Magnar Dalen og avviser kategorisk beskyldningene.

Men de norske smørerne var så sikre at Per Knut Aaland og Geir Tufto reiste hjem til Dalen i sommer for å hente tilbake det de mente han hadde.

- Vi fant ikke det vi lette etter. Det vi fikk med tilbake var dårlige saker. Det var ikke «brukandes» til å legge under skia til eliteløpere, sier Tufto.

De norske smørerne mente Dalen hadde forsynt seg med 70-80 bokser med pulver til 600 kroner stykket som var Norges Skiforbunds eiendom, smøreutstyr og noen ski som tilhørte Bjørn Dæhlie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer