Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strigråt av glede etter historisk VM-bragd

Brasil vant etter doble ekstraomganger.

HISTORISKE JENTER: Alexandra Nascimento var som vanlig toneangivende for Brasil, da de spilte seg til en historisk semifinale. Foto: AP / NTB SCANPIX
HISTORISKE JENTER: Alexandra Nascimento var som vanlig toneangivende for Brasil, da de spilte seg til en historisk semifinale. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Kvartfinale klokka 20.15: Følg Norge - Serbia

BEOGRAD (Dagbladet): Brasil - Ungarn 33-31.

For første gang i historien skal et søramerikansk lag spille en semifinale. Brasil tok steget opp i den ypperste elite i kveld, da de slo Ungarn i en høydramatisk kvartfinale.

Først etter en dobbel runde med ekstraomganger ble lagene skilt.

Der holdt brasilianerne roen best, og vant 33-31.

Etter triumfen lå de grønnkledde strødd på parketten, hvor de strigråt av glede.

Stillingen etter ordinær tid var 26-26, og etter to ekstraomganger og 70 minutter sto det 29-29.

Alexandra Nascimento scoret totalt ti for brassene, og puttet to av de fire siste. Det nest siste målet deres - som i praksis avgjorde thrilleren - var av den heldige sorten. Mayara Moura skjøt i stanga, og så gikk ballen i målvakten og inn.

Brasils bestenoteringer tidligere er en 5. plass i eget VM og en 6. plass fra OL i London.

Nå venter enten Danmark eller Tyskland i semifinalen. Den kvartfinalen spilles samtidig som Norges tøffe duell med vertsnasjonen Serbia.

Dagbladet kommer med mer.