Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strippet av glede

Ellevill av glede strippet John Arne Riise alt unntatt underbukse før han gikk av banen. Så tenkte han på datteren Adriana som kommer på besøk i morgen. Etterpå gråt han av lykke i en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVERPOOL (Dagbladet): Fortsatt rød i øynene og våt i det nystripede håret var det en tydelig rørt John Arne Riise som snakket med Dagbladet og resten av den norske pressen etter kampen.

-  Dette er uten tvil det største jeg har vært med på som fotballspiller, sier han.

Feiringen i garderoben overgår alt han har vært med på.

-  Det var helt vilt. Folk skreik og hoppet og danset på massasjebenken. Det sprutet sportsdrikk, champagne og vann overalt.

Sjøl klarte han ikke å holde tårene tilbake:

-  Tårene har bare trillet. Jeg har grått en time i strekk og skjelver fortsatt, sier han.

Slo tunnel

Kampen var bare tre minutter gammel da John Arne Riise satte fart, slo tunnel på Frank Lampard og ga ballen til Steven Gerrard. Han slo gjennom Milan Baros som ble felt av keeper Petr Cech. Det var klar straffe, men Luis Garcia sendte ballen mot nettet før dommeren blåste. Der kom en Chelsea-spiller og klarerte. Var ballen inne? Linjedommeren vinket og løp mot midtstreken, dommeren blåste for scoring og Anfield eksploderte.

-  Det blir helt sikkert diskusjon om dette i etterkant. Men det ble scoring og vi vant kampen. Det er alt jeg bryr meg om. Jeg hadde mye sjøltillit før kampen og fikk mer

etter tunnelen på Lampard. Slo vel fire-fem i løpet av kampen, sier Riise.

Resten av kampen ble en taktisk triumf for Rafael Benitez og Liverpool-spillerne som knapt slapp til Chelsea som virket mentalt tomme og trøtte i beina etter ligatriumfen lørdag.

Bare da Eidur Gudjohnsen fikk ballen aleine på fem meter etter 95 minutter, var det virkelig farlig.

-  Hadde Gudjohnsen scoret der, hadde jeg lagt opp. Så enkelt er det. Og jeg var helt sikker på at han skulle score. Helt uvirkelig at den ballen ikke treffer noen på vei gjennom feltet, sier Riise.

Møter datteren

Det var like uvirkelig det som skjedde etter at dommeren blåste for full tid. Til slutt sto John Arne Riise igjen bare i underbuksa.

-  For å være helt ærlig, så vet jeg ikke hva jeg gjorde etter kampen. Jeg var jo så opptatt av å løpe rundt og kle av meg. Før kampen, tenkte jeg: Vinner vi, da blir det stripping. Men jeg var så sliten at jeg nesten glemte hele greia. Shortsen fikk jeg kastet like før jeg gikk i garderoben, sier han.

Men skoene beholdt ham. De hadde fått spesialbehandling før kampen.

-  Jeg har gravert inn Adriana, det norske flagget og nummer 6 framme på skotuppen. Dette paret skal jeg bruke for alltid heretter. Dette er lykkeskoene mine.

Han tenkte mye på datteren i går kveld. Hun bor hjemme i Ålesund med mamma.

-  Hun kommer på torsdag. Det gleder jeg meg veldig til. Hun skulle vært her i dag, men jeg vet at hun så kampen på TV. Det betyr mye for meg. Nå skal jeg avgårde og ringe til henne, sier han.

Ros fra Hareide

Om han da orket å snakke mer. Riise var helt sluttkjørt. Dommeren la til seks minutter i andre omgang. Da pumpet Chelsea lange baller inn i feltet i jakten på scoringen de trengte. Men Liverpool holdt ut, og kunne økt ledelsen om Djibril

Cisse hadde paret beina ordentlig.

-  Da han la til seks minutter, holdt jeg på å dø. Men vi løp som løver der ute. Jeg gikk og snakket med fansen under kampen og fikk dem til å støtte oss. Det var viktig mot slutten. I dag hadde vi en

ekstra spiller i dem, sier Riise.

Han gledet seg også over at landslagssjef Åge Hareide og assistent Stig Inge Bjørnebye satt på

tribunen. Fra Hareide får Riise

følgende attest:

-  Tatt i betraktning motstanderen og hvor viktig denne kampen var, så er dette den beste kampen jeg har sett John

Arne spille. Han spilte en taktisk perfekt kamp og var også veldig involvert i scoringen, sier Hareide til Dagbladet.

Klar for feiring

Om Liverpool får Milan eller PSV i finalen i Istanbul 25. mai, bryr Riise seg ingenting om.

-  Det bryr jeg meg ingenting om nå. Det er denne dagen som betyr noe nå. Jeg følte at jeg hadde et

ansvar for å få en nordmann til

finalen. Dette var en seier for

Norge også, sier Riise.

I dag og i morgen har Liverpool fått fri.

-  I morgen skal jeg nyte dagen og spille golf. Seinere skal alle spillerne ut på restaurant og se PSV-

Milan. Nå skal det feires.

-  Blir det noe søvn i natt?

-  Soving? Etter dette? Hva tror du? God natt!

ELLEVILL FEIRING: Etter å ha sikret finaleplass i Champions League kvittet John Arne Riise seg med de fleste tekstiler. Så ble det en lang natts feiring.
TIL HIMMELS: Sekunder etter at Liverpool har banket Chelsea på Anfield, går John Arne Riise og lagkameratene til værs.
Hele Norges coronakart