PROTEST: De to mongolske trenerne reagerte på denne måten da deres mann mistet seieren. Foto: REUTERS/Issei Kato/NTB Scanpix
PROTEST: De to mongolske trenerne reagerte på denne måten da deres mann mistet seieren. Foto: REUTERS/Issei Kato/NTB ScanpixVis mer

Strippet i protest. Nå får trenerne knallhard straff

Reagerte på dommeravgjørelse da bryter gikk fra bronse til fjerdeplass.

(Dagbladet): Under Rio-OLs siste dag var det to trenere fra Mongolia som stjal showet da de tok av seg klærne i protest. Årsaken var at deres mann Mandakhnaran Ganzorigiin tapte bronsekampen.

Det har ført til en dyr lærepenge, for begge to har blitt utestengt i tre år for stuntet, skriver BBC. Det har også blitt gitt en bot på rundt 400 000 norske kroner som følge av hendelsen.

Det virket først som om Ganzorigiin hadde vunnet kampen mot Ikhtiyor Navruzov fra Usbekistan, men så la usbekerne inn protest fordi Ganzorigiin 18 sekunder før slutt begynte å løpe rundt i ringen mens han jublet.

Det førte til at bryteren ble straffet for å håne motstanderen, og det ene poenget usbekeren fikk som følge av straffen, gjorde at han vant kampen. I stedet for edelt metall fikk Ganzorigiin den sure fjerdeplassen. Du kan trygt si at trenerne hans ikke akkurat satte pris på den avgjørelsen.

Byambarenchin Bayaraa og Tsenrenbataar Tsostbayar protesterte ved å ta av seg tøyet. Han ene ble stående på matta kun iført truse.

- Dette var en protest. Det var et problem med dømmingen. 100 prosent av publikum støttet oss, sa Bayaraa, ifølge NTB.

- Ganzorigiin vant 7-6, men han tapte på grunn av dem. Noe slikt har aldri skjedd i brytingen. Dommerne støttet usbekeren. Tre millioner mennesker i Mongolia ventet på denne bronsemedaljen, og nå har vi ingen medalje, sier han videre.