Strøm Solli vant verdenscupen på rulleski

Som første nordmann noensinne.

VERDENSCUPVINNER: Guro Strøm Solli vant verdenscupen på rulleski som første nordmann noensinne.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
VERDENSCUPVINNER: Guro Strøm Solli vant verdenscupen på rulleski som første nordmann noensinne.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

|||Guro Strøm Solli (27) ble lørdag første nordmann som har vunnet verdenscupen på rulleski sammenlagt.

Den tidligere landslagsløperen i langrenn sikret seg «kula» i greske Thessaloniki i lørdag etter niendeplass på et knallhardt motbakkeløp over 10 km i den nordgreske byen.

- Det er morsomt å være den første norske sammenlagtvinneren. Det har vært en veldig artig sesong. Denne konkurranseformen passer meg bra, men jeg hadde absolutt ikke forventet det før sesongstarten, sa Strøm Solli.

27-åringen bor i Trondheim og har blant tre pallplasseringer i langrennssprint i verdenscupen. De siste årene har hun slitt mye, men finner ny motivasjon med rulleskisatsing. Allerede nå varsler hun satsing mot VM i rulleski i Aure neste høst.

- Til vinteren skal jeg også se ut noen langrenn. Det er jo blant annet et NM i Steinkjer i januar, sa hun.

Verdenscupen avsluttes søndag med 200 meter i Thessaloniki, men Strøm Sollis ledelse er ikke mulig å ta igjen. Hun har allerede over 100 poengs forsprang til de nærmeste konkurrentene.

- Dette er utrolig moro for Guro. Samtidig er det en historisk dag for Norge. Vi har fremgang på alle fronter. Jeg håper sammenlagtseieren inspirerer Guro til å fortsette karrieren, og dette resultatet viser at det er mulig å komme tilbake i toppen. På den måten er rulleski et fullkomment alternativ, sier sportssjef Åge Skinstad.

(NTB)