Strombergs forsvarte BMX-gullet

- Jeg slet med nervene.

FORSVARTE GULLET: Maris Strombergs fra Latvia var best da det gjaldt og forsvarte OL-tittelen i BMX-sykling. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
FORSVARTE GULLET: Maris Strombergs fra Latvia var best da det gjaldt og forsvarte OL-tittelen i BMX-sykling. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Maris Strombergs fra Latvia var best da det gjaldt og forsvarte OL-tittelen i BMX-sykling. Mariana Pajon vant kvinneklassen og ga Colombia et etterlengtet gull.

Strombergs imponerte ikke i kvartfinalene eller semifinalene, men i finalen var han i sitt ess. Med dødsforakt kastet han seg ut fra den åtte meter høye rampen og suste unna til en ledelse ingen greide å hente inn.

- Jeg slet med nervene i begynnelsen av konkurransen, men jeg prøvde å beholde roen og hadde en god samtale med treneren før finalen. Dypt inne i meg hadde jeg tro på at jeg skulle greie det, sa han.

25-åringen seiret da sporten fikk sin OL-debut i Beijing for fire år siden, og i fire år til er han fortsatt den eneste som kan kalle seg olympisk mester i BMX for menn.

Australske Sam Willoughby presset Strombergs underveis i den 450 meter lange løypa ved siden av velodromen i OL-parken, men han måtte nøye seg med sølv. Bronsen gikk til colombianske Carlos Mario Oquendo.

Det britiske gullhåpet Liam Phillips veltet og ble hektet helt av da han ikke fikk foten tilbake i pedalfestet. Dermed ble britene uten BMX-medalje, ettersom Shanaze Reade ble nummer seks i kvinnefinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer