Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strombergs forsvarte BMX-gullet

- Jeg slet med nervene.

FORSVARTE GULLET: Maris Strombergs fra Latvia var best da det gjaldt og forsvarte OL-tittelen i BMX-sykling. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
FORSVARTE GULLET: Maris Strombergs fra Latvia var best da det gjaldt og forsvarte OL-tittelen i BMX-sykling. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer

Maris Strombergs fra Latvia var best da det gjaldt og forsvarte OL-tittelen i BMX-sykling. Mariana Pajon vant kvinneklassen og ga Colombia et etterlengtet gull.

Strombergs imponerte ikke i kvartfinalene eller semifinalene, men i finalen var han i sitt ess. Med dødsforakt kastet han seg ut fra den åtte meter høye rampen og suste unna til en ledelse ingen greide å hente inn.

- Jeg slet med nervene i begynnelsen av konkurransen, men jeg prøvde å beholde roen og hadde en god samtale med treneren før finalen. Dypt inne i meg hadde jeg tro på at jeg skulle greie det, sa han.

25-åringen seiret da sporten fikk sin OL-debut i Beijing for fire år siden, og i fire år til er han fortsatt den eneste som kan kalle seg olympisk mester i BMX for menn.

Australske Sam Willoughby presset Strombergs underveis i den 450 meter lange løypa ved siden av velodromen i OL-parken, men han måtte nøye seg med sølv. Bronsen gikk til colombianske Carlos Mario Oquendo.

Det britiske gullhåpet Liam Phillips veltet og ble hektet helt av da han ikke fikk foten tilbake i pedalfestet. Dermed ble britene uten BMX-medalje, ettersom Shanaze Reade ble nummer seks i kvinnefinalen.

Colombias første Den ble vunnet av Pajon, som ordnet Colombias første OL-gull i London-lekene og landets annet noensinne.

- Jeg kan ikke tro det. Dette har jeg jobbet for hele livet mitt, sa Pajon.

I motsetning til Strombergs imponerte Pajon også i innledende runde, med seier i alle tre semifinaleheat. I finalen var den 20-årige verdensmesteren 0,427 sekund foran Sarah Walker fra New Zealand.

- Jeg følte meg veldig sterk i dag, og jeg hadde det gøy, sa vinneren.

Bronsen gikk til nederlandske Laura Smulders.

Laetitia Le Corguille, som vant sølv i Beijing, ble bare nummer fire.

Colombias eneste gullvinner i OL før Pajon var Maria Isabel Urrutia, som vant gull i vektløfting i 2000. I London-lekene har landet nå ett gull, tre sølv og fire bronse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media