Strømbrudd utsatte RBK-kamp

Flomlyset forsvant før Rosenborgs Champions League-kvalik på Lerkendal.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Klokka 20.45 i kveld skulle Champions League-kvaliken mellom Rosenborg og Tampere startet på Lerkendal.

Et strømbrudd tok flomlysene på stadion, og først 21.20 kom de på igjen. Nå er det bestemt at kampen vil starte klokka 21.40.

Dagbladet.no er på Lerkendal og det ble lenge ikke gitt noen informasjon til publikum om det som hadde skjedd. Grunnen til dette var at speakeranlegget selvfølgelig også ble rammet av strømbruddet.

Det er ikke fullt på stadion, men rundt to tredeler av setene solgt.

Må varme opp på nytt

Noen minutter over klokka ni fikk noen områder rundt Lerkendal strømmen tilbake. Storskjermen på stadion fikk også strøm og publikum ble servert gamle Rosenborg-scoringer - noe som førte til god stemning og applaus på tribunen.

En halvtime etter at kampen skulle startet kom følgende melding opp på storskjermen:

«Begge lag er innstilt på å spille kampen.»

Strømbrudd utsatte RBK-kamp

Ikke lenge etter kom også flomlyset på igjen.

Kultur- og idrettsminister - og Rosenborg-supporter - Trond Giske visste ikke om strømbruddet da Dagbladet.no kontaktet ham for å høre om han var på Lerkendal.

- Jeg har akkurat slått på tv, og skjønte ikke hvor kampen var blitt av. Så takk for informasjonen, skriver Giske i en tekstmelding.

- Håper det blir kamp

TV3 - som har rettighetene til kampen - mistet signalene fra Lerkendal rundt kvarteret før opprinnelig kampstart, på grunn av strømbruddet.

- Flomlyset har kortsluttet, og akkurat nå jobber en hel haug med å skru i sikringsskapet. Vi håper det blir kamp, sa TV3s sportssjef Stian A. Kleppo til NTB ti minutter etter at kampen skulle ha startet.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til strømbruddet.

- Nå er strømmen tilbake igjen, sier Merete Knain, informasjonssjef i Trondheim Energi AS, til Dagbladet.no.

- Vi veit ikke helt hvorfor dette skjedde. Strømbruddet var bare på Lerkendal og skyldes en eller annen teknisk feil. Det kan ha skjedd noe i forbindelse med et aggregat på Lerkendal.

UTEN FLOMLYS: Det er noe lys på stadion, men flomlyset - som er dønn nødvendig - er slått ut av strømbruddet.
MØRKT: Slik så det ut på Lerkendal da kampen skulle startet. Og det blir mørkere og mørkere for hvert minutt.
VENTER: Rosenborg-direktør Nils Skutle i tussmørket på Lerkendal.