Strømforbruket i taket etter Wimbledon-finalen

Britene reiste seg og slo på lyset.

(Dagbladet.no): Rafael Nadal slo Roger Federer i en av tidenes tenniskamper da de møttes i Wimbledon-finalen i går.

Og moroa varte i timesvis for TV-seerne. På grunn av avbrudd forårsaket av kraftig regnvær, gikk det over sju timer fra de to entret Centre Court til Nadal kunne juble for seieren.

Bortsett fra pausene varte kampen i fire timer og 48 minutter. Dramatikken var like høy hele veien.

«Hele Storbritannia sto stille» hevder Daily Mail i dag. Og den karakteristikken er trolig ikke så langt fra sannheten. At britene sto - eller kanskje helst satt - urørlig under finalen bekreftes av strømbruken deres.

Halv million kjeler

For like etter at kampen var slutt kvart over ni engelsk tid, merket britiske strømselskaper en voldsom økning i etterspørselen etter elektrisk kraft.

Et byks på 1400 megawatt - tilsvarende 555 000 kjeler vann som koker - ble målt omkring 21.20, melder Daily Telegraph.

Det var en større økning i strømbruk enn man målte i pausen i den helengelske Champions League-finalen mellom Chelsea og Manchester United.

MØRKET SENKET SEG: Mens Rafael Nadal (bildet) senket Roger Federer i finalen i Wimbledon, gikk sola ned over England. Det merket TV-seerne først da kampen var over, og energiselskapene merket et byks i strømbruken. Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters/Scanpix
MØRKET SENKET SEG: Mens Rafael Nadal (bildet) senket Roger Federer i finalen i Wimbledon, gikk sola ned over England. Det merket TV-seerne først da kampen var over, og energiselskapene merket et byks i strømbruken. Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters/Scanpix Vis mer

McEnroe imponert

Talskvinne Isobel Rowley hos kraftleverandøren National Grid mener strømbykset viser at folk satt så klistret til tv-tennisen at de ikke reiste seg fra sofaen for å slå på lyset før kampen var over.

Fra før av var den lengste Wimbledon-finalen oppgjøret mellom John McEnroe og Jimmy Connors i 1982. I går var McEnroe tv-kommentator og mektig imponert, som alle andre:

- Det er den beste kampen jeg har sett, sier den tidligere verdenseneren.

Strømforbruket i taket etter Wimbledon-finalen