Strømmen frykter opprykk til Tippeligaen

Fordi det kan ende med spill i 2. divisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||
Strømmen snuser på eliteseriespill for første gang siden 1988. Det kan ende med spill i 2. divisjon i stedet.

- Jeg kan ikke skjønne hvordan vi skal innfri kravene for eliteserielisens, spesielt når det gjelder administrasjon, stadionfasiliteter og banen i seg selv. Hvordan skal vi få 3000 sitteplasser? Vi sliter jo med å få på plass 1000, sier daglig leder Per Nygren til Romerikes Blad.

Han er den eneste ansatte i klubbens administrasjon.

- Hva skjer dersom dere rykker opp, men ikke får lisens?

- Det er jeg usikker på, men nedrykk til 2. divisjon er selvfølgelig det jeg frykter mest, sier Nygren.

Kan få «slakk» Strømmen ligger på kvalifiseringsplass i 1. divisjon. Klubben, som har havnet fullstendig i storebror Lillestrøms skygge på Romerike, har store utfordringer dersom det skulle bli et sensasjonelt opprykk til eliteserien.

I Norges Fotballforbund sier man at man vil gi små klubber som har rask framgang litt «slakk».

- Det blir litt prematurt. Strømmen har søkt om en førstedivisjonslisens. Men de trenger ikke å svartmale situasjonen om det skulle bli opprykk. Det som i all hovedsak skiller kravene til eliteserien fra førstedivisjon er stadionfasilitetene. Og da har man mulighet til å spille på et annet godkjent stadion, sier Rune Nordhaug i NFF til Romerikes Blad.

Lokalavisen antyder at Bislett kan bli brukt som Strømmens hjemmebane. For på Åråsen vil man helst ikke spille. Det er lekegrinda til storebror og rival Lillestrøm.

- Ikke bare moro Strømmen har ikke spilt blant de beste siden 1988. På spørsmål fra RB må Nygren ha lang pause på spørsmålet om han håper klubben rykker opp.

- Jeg vil være veldig defensiv hvis jeg sier nei. Men jeg tror den jobben vi har gjort over mange år for å bygge opp klubben, vil få seg en stygg ripe i lakken. For et opprykk vil ikke bare være moro. Det kan jeg love, sier Nygren.

(NTB)

HOLDER IKKE ELITENIVÅ: Strømmen stadion rommer ikke nok tilskuere til å oppfylle kravene til en arena i Tippeligaen. Bildet er fra 2006. Foto: Daniel Sannum Lauten
HOLDER IKKE ELITENIVÅ: Strømmen stadion rommer ikke nok tilskuere til å oppfylle kravene til en arena i Tippeligaen. Bildet er fra 2006. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer