Strømmen-spiller har avlagt positiv dopingprøve

Etter kamp mot Mjøndalen.

|||
(Dagbladet): En spiller på førstedivisjonslaget Strømmen avla positiv dopingprøve etter hjemmekampen mot Mjøndalen 26. september.

Det bekrefter klubben i en pressemelding publisert på deres egen hjemmeside i ettermiddag.

Daglig leder Per Nygren i Strømmen sier til Dagbladet at det er første gang i år at Strømmen har blitt testet av dopingjegere.

- Det ble testet i henhold til reglementet, og seks spillere ble plukket ut, sier Nygren.

Det er foreløpig A-prøven som er analysert, og spilleren vil ikke uttale seg før også B-prøven er klar, skriver Strømmen.

Vil støtte spilleren Enn så lenge skriver klubben at spilleren mener å ha fått i seg stoffet uten viten og vilje. Klubben understreker at det foreløpig ikke foreligger anmeldelse eller dom i saken. Inntil videre er spilleren tatt ut av treningsgruppa, og kommer ikke til å spille søndagens kamp mot Bodø/Glimt.

- Strømmen IF vil komme til å støtte spilleren gjennom prosessen, men vil samtidig benytte anledningen til å understreke at Strømmen IF tar sterk avstand fra bruk av dop og rusmidler i idretten, heter det i klubbens pressemelding.

Avventer B-prøve Nygren ønsker ikke å kommentere hva slags stoff det dreier seg om i dette tilfellet.

Nå avventer klubben svaret på B-prøven, som de venter om en uke eller halvannen. Om den også er positiv vil saken bli anmeldt.

Dersom spilleren bli dømt for brudd på dopingreglene, kan det få konsekvenser for kontraktsforholdet hans til Strømmen.

- I alle proffkontrakter er det slik, at det vil være et kontrakstbrudd, sier Nygren.