Strømmen-spiller kokaintatt

Testet positivt i september.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har anmeldt en fotballspiller (31) fra Strømmen for brudd på dopingbestemmelsene til Norges Idrettsforbund.

Spillerens positive dopingprøve ble tatt etter en 1. divisjonskamp mot Mjøndalen 26. september i fjor. Prøven inneholdt ifølge Antidoping Norge metabolitter av benzoylecgonine, ecgonine methylester, som er i overensstemmelse med inntak av kokain.

Påtalenemnda har lagt ned påstand om at fotballspilleren skal suspenderes med øyeblikkelig virkning. I tillegg skal utøveren etter påstanden tape retten til å delta i konkurranser og til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for to år.

Daglig leder Per Nygren i Strømmen sier til NTB at klubben tar anmeldelsen til etterretning og at de tar sterkt avstand fra bruk av dop og rusmidler.

- Dette er en alvorlig sak, og vi forholder oss Antidoping Norges beslutning i saken. Samtidig kan man spørre seg hvorfor det tar så lang til å få utredet saken, sier Nygren.

Han forteller at den dopingtatte 31-åringen ikke trener med klubben, og at han ikke har en framtid som aktiv utøver i Strømmen.

- Vi forholder oss til proffkontrakten, og den er ganske klar på bruk av doping. Men vi har stadig kontakt med spilleren, og nå er det opp til ham om han vil bidra i klubbens forebyggende arbeid mot doping, sier Nygren.

Spilleren selv bedyret sin uskyld da han i oktober ble kjent med at han hadde avlagt positiv dopingprøve.

- Jeg har ikke bevisst dopet meg og er like overrasket som alle andre over den positive A-prøven. Jeg har avgitt en forklaring til Antidoping Norge, og inntil videre ønsker jeg ikke å kommentere dette ytterligere. Dette har vært et stort sjokk for meg, og jeg er veldig takknemlig for den støtte jeg har fått fra medspillere, trenere og ledere, sa 31-åringen via spillerforeningen NISO i oktober.

(NTB)