Strømmestiftelsen kutter samarbeidet med Mathare

Etter anklager om ID-juks, korrupsjon og seksuell trakassering av unge jenter.

KJENT SYN PÅ EKEBERGSLETTA: Lagene fra kenyanske Mathare United har imponert på banene på Ekebergsletta gjennom mange år. Her er et av guttelagene i aksjon under fjorårets turnering. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet
KJENT SYN PÅ EKEBERGSLETTA: Lagene fra kenyanske Mathare United har imponert på banene på Ekebergsletta gjennom mange år. Her er et av guttelagene i aksjon under fjorårets turnering. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De kenyanske Mathare United-lagene fra slummen i den kenyanske hovedstaden Nairobi har vært en gjenganger i årevis under barne- og ungdomsturneringen Norway Cup i Oslo.

Nå bryter Strømmestiftelsen, som har gitt pengestøtte til deltakelsen på Ekebergsletta, samarbeidet med den kenyanske organisasjonen Mathare Youth and Sports Association (MYSA) som står bak lagene. Det melder Strømmestiftelsen på sin egen nettside.

Bruddet i samarbeidet kommer etter alvorlige beskyldninger som ble framsatt mot MYSA i fjor høst.

- Seksuelle overgrep Blant annet ble det hevdet at enkelte trenere presset unge jenter til sex for at de skulle få være med til Oslo for å spille Norway Cup. Det ble også framsatt anklager om korrupsjon og juks med alder og identitet på spillere.

Strømmestiftelsen satte samarbeidet på vent, og iverksatte en granskning ledet av Diane Huffman, som blant annet er seniorrådgiver for den Norske olympiske Komité.

- Undersøkelsen viser dessverre at det nok er hold i anklagene. Ja, det foregår korrupsjon i MYSA. Ja, det foregår ID-forfalskning, ja, det foregår seksuell trakassering og overgrep, sa generalsekretær i Strømmestiftelsen, Øyvind Aadland, til Bistandsaktuelt i starten av mars i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer