Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strømøy vil bli ny Rosenborg-styreleder

Tore Strømøy (59) ønsker å bli styreleder i RBK. Det er imidlertid en mulig hindring, fordi Strømøy formelt sett ikke er valgbar.

KANDIDAT: Vil Tore Strømøy bli ny styreleder i Rosenborg? Foto: NTB Scanpix
KANDIDAT: Vil Tore Strømøy bli ny styreleder i Rosenborg? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tore Strømøy sier seg villig til å bli ny styreleder i Rosenborg. Det kommer benkeforslag på TV-personligheten på torsdagens årsmøte.

Overfor Adresseavisen bekrefter tidligere RBK-spiller Erling Næss (73) at han vil fremme benkeforslag på Strømøy som styreleder.

– Jeg har tenkt på dette i en måned. Vi må ha inn en type som samler og begeistrer. Jeg har brukt Marvin Wiseth som eksempel. En type som kan håndtere media og som samtidig kan noe om ledelse og toppidrett, sier Næss til lokalavisen.

BISARRE SCENER: Det oppstod dramatikk i tunisisk fotball. Video: Watania TV/Rødt Kort. Vis mer

Åpen for kamp

Strømøy er åpen for å ta opp kampen med valgkomiteens mann Ståle Gjersvold og Ivar Koteng. Det er varslet at det også vil komme benkeforslag på sistnevnte.

– Selvfølgelig stiller jeg om jeg blir foreslått fra benken. Jeg er en idrettsmann. Og jeg regner med at de to andre også synes det er artig. Det er jo artigere å vinne et løp med mange deltakere, sier Strømøy til Adresseavisen.

– Jeg har alltid sagt at dersom jeg skulle få muligheten til å lede RBK, så kan jeg ikke si nei, tilføyer han.

– Ikke valgbar

Det er imidlertid en mulig hindring, skriver avisa Nidaros. Strømøy er formelt sett ikke valgbar, fordi han ikke oppfyller alle punktene i vedtektene til Rosenborg.

På Rosenborgs hjemmeside heter det:

«For å ha stemmerett må man være fylt 15 år og hatt gyldig medlemskap i minst en måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene, og for øvrig ha sitt forhold til klubben i orden.»

«Alle medlemmer som har stemmerett er valgbare til tillitsverv i klubben og som representant til ting eller møte i overordnede organisasjonsledd», heter det videre.

Strømøy har på sin side nylig meldt seg inn i klubben igjen, og oppfyller dermed ikke kravet om å ha hatt «gyldig medlemskap i minst en måned».

Ifølge høyskolelektor Frode Solberg, som Adressa har snakket med, er dette å anse som «flisespikkeri».

Strømøy jobber i NRK og er snart ute med en ny runde med programmet «Tore På Sporet». Han har en fortid som aktiv kappgjenger, og har også vært styreleder i Byåsen Håndball Elite.