FØRSTRETT TIL CITY-SPILLERE: Her feirer Manchester Citys A-lagsspillere et mål mot Liverpool. Det er City-spillerne som ikke har nådd helt opp som kan havne i Drammen. Foto: AP/Tim Hales
FØRSTRETT TIL CITY-SPILLERE: Her feirer Manchester Citys A-lagsspillere et mål mot Liverpool. Det er City-spillerne som ikke har nådd helt opp som kan havne i Drammen. Foto: AP/Tim HalesVis mer

Strømsgodset får låne City-talenter

Ufattelig gunstig avtale, mener Flo.

||| Strømsgodset har inngått en samarbeidsavtale med den engelske eliteserieklubben Manchester City.

Godset skal være Citys samarbeidsklubb i Norge, skriver Drammens Tidende. Avtalen går hovedsakelig ut på spillerutveksling der unge talenter fra Manchester City lånes ut til drammensklubben.

- Vi ble raskt enig om betingelsene og har fått en ufattelig gunstig og fin avtale med City, sier sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

I tillegg til leie av spillere har også Strømsgodset førsterett på å hente spillere permanent hvis de ikke lenger har en framtid i den engelske klubben.

Drammenserne har også sikret en prosentandel av salgsbeløpet hvis spillere som har vært på lån i Godset, blir solgt fra City.

Ifølge Drammens Tidende inneholder også avtalen et punkt om at Strømsgodsets beste spillere kan testes ut på reservelagstreningene til Manchester-klubben.

Tirsdag ble Mohammed Abu klar for SIF. Han skal spille for Strømsgodset fram til 30. juni neste år.

- Abu er veldig lik Rosenborgs Anthony Annan i spillestilen, typisk afrikansk midtbaneanker. Han har spilt flere kamper for B-laget til City, som tross alt holder høyt nivå. Abu har ekstreme ferdigheter og blir sett på som en av de mest spennende spillerne i Ghana, sier Flo.

(NTB)

STORFORNØYD: Godset-leder Jostein Flo har allerede fått ghaneseren Mohammed Abu inn i Strømsgodset-stallen, takket være avtalen med Manchester City. Foto: Foto:ARNT E. FOLVIK
STORFORNØYD: Godset-leder Jostein Flo har allerede fått ghaneseren Mohammed Abu inn i Strømsgodset-stallen, takket være avtalen med Manchester City. Foto: Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer